Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
19 korisnika je online (1 korisnika cita Recenzije)

članovi: 0
Gosti: 19

više...
HULK-Recenzije
Chat WIKI Kontakt

Početna : Hardver : 

Kategorija: Hardver
Naslov: IWILL DPX2-S320 Matična ploča  PopularnoOcjena: 10.00  Pregleda: 7277
Opis   napisao/la: Kost
Od firme Technorajh, koja je inače i zastupnik IWILL produkata u Hrvatskoj, dobili smo IWILL DPX2-S320 matičnu ploču za testiranje. Sama oznaka ploče ne govori mnogo o njoj, pa ćemo napomenuti da se radi o DUAL XEON ploči. Uz samu ploču dobija se CDROM sa upravljačkim programa, korisnički manual, ATA 33 kabel, ATA 100 kabel, kabel za disketni pogon, SCSI kabel, te backpanel. Sama ploča na sebi sadrži integriranu grafičku karticu, SCSI kontroler, te dvije gigabitne mrežne kartice što kristalno jasno upučuje kako je ploča namjenjena za zahtjevne poslužiteljske zadatke (ilivam servere).

Vjerujemo da čitatelje odnosno posjetioce ovih stranica prvo interesira kako navedena ploča radi pod Linuxom. Mi smo ju testirali sa dva 2.4 Ghz Intel Xeon procesora. Sama matična ploča s procesorima besprijekorno radi na Linuxu što se i moglo očekivati.Ono što obično zadaje glavobolje (ali u zadnje vrijeme sve manje i manje) to su integrirana rješenja poput mrežnih i SCSI kartica. No, s ovom karticom definitivno nije bilo problema. SCSI adapter koji je ADAPTEC ULTRA 320 (AIC-7902W) proradio je iz prve, a ATI RAGE kartica je također podržana od strane XFRree86 sustava. Nažalost, kako su još uvijek gigabitne mreže rijetkost - nismo bili u mogućnosti iskušati dvije gigabitne mrežne kartice s kojima ova ploča dolazi (chipset Intel RC8254 ako vam pomaže).

Da se zaključiti kako ova ploča ulazi u sam vrh ponude matičnih ploča što se tiče periferija, ali i performansi. Potpuno je ludo vidjeti kako se i najnoviji kernel source sa svim modulima "zbilda" u roku od pet minuta (možda bi ovu ploču mogli preporučiti našem jedinom službenom kernel developeru - Matiji Nalisu? ;). Ukratko: nabavite ju ako vam treba zahtjevnija ploča za server s podrškom za gigabitne mreže kartice (ili ako ste kernel developer ;) Vjerujem da se nećete razočarati!

Ploču ljubazno ustupio: Technorajh d.o.o., Medvedgradska 19, 10000 Zagreb, 01-4668-595, http://www.technorajh.hr.

Objavljeno: 01.01.2005
Javi prijatelju | Nevaljali link

Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS