Re: Linux shop iliti suvenirnica

Poslao slobodan on 11.11.2009 22:19:00
Nisam baš siguran na što misliš točno. Misliš, webshop s linux stvarima (majice, šalice, cedeji...)?

Tehnički gledano, naravno da nije neizvedivo. E sad, kao i za sve, tako i za to trebaju ljudi koji će se brinuti o održavanju dijela sajta s web trgovinom, nabavci robe, zaprimanju narudžbi, slanju robe, ispunjavanju računa, i reguliranju poslovnih knjiga. Osobno nemam vremena za to, a i da imam, nije mi to neka aktivnost kojom bi se htio baviti. To možda nekome i djeluje jednostavno, ali ima hrpa posla oko toga, i mene osobno ne zanima.

Da li uopće želimo biti linux trgovina? Ne znam što rukovodeći kadar misli o toj ideji. Na sajmovima smo dilali takve stvari ali prvenstveno radi promidžbe, taman bi dobili povrat love uložen u takve stvari.

Osim toga, nisam siguran da li mi kao udruga u trenutnom obliku možemo samo tako postati prodavač robe, koja je tu zakonska problematika, i naravno što bi na to rekao porezni sustav...

S druge strane, ne vidim neku prepreku da recimo ti otvoriš web trgovinu linux stvarima, a mi stavimo link na tvoj sajt i kažemo - evo, ako želite linux điđemiđe, možete to nabaviti na tom i tom sajtu. Na taj način bi recimo ti imao biznis i odrađivao posao koji sam naveo u drugom paragrafu, a mi izvor već gotovih stvari za recimo sajmove, konferencije i slično, da ne moramo svaki put tražiti okolo i dogovarati od koga ćemo i što nabavljati. Mada, nisam siguran da bi to bio neki ekstra profitabilan biznis da bi ti se isplatilo tako nešto, Hrvatska je malo tržište, pogotovo za linux điđemiđe.

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=1&topic_id=2189&post_id=13682