Re: pomoc u rijesavanju ispita

Poslao Jaje on 08.09.2007 16:26:37
Citat:

slobodan je napisao/la:
A ono, ako je ispit sad u 9. mjesecu, znači da si imao dovoljno vremena naučiti ga, pod čim se podrazumjeva odlazak na predavanja i vježbe, odlazak na konzultacije kod profesora, konzultiranje s drugim kolegama na faksu, konzultiranje literature i slično. Imaš cijeli sustav školovanja na faksu koji je orjentiran upravo tome da svaki ispit možeš proći barem sa 2 ako se potrudiš. Di si bio do sad i što si radio do sad?

Obzirom da sam i ja bio student, jako dobro znam kako te sve priče idu. Želiš položiti ispit, nisi se pripremao kad je trebalo, sad očekuješ od drugih da ti pomognu da ti u par dana iskemijaš nešto, položiš ispit i to prezentiraš profesoru kao isključivo svoje zasluge, na osnovu čega ćeš u dogledno vrijeme dobiti i diplomu, na osnovu koje ćeš se kasnije nekome prezentirati kao stručnjak za neko područje te dobiti i odgovarajući posao i slično, a mi koji bi ti trebali kao pomoći, možda od svega toga dobijemo nekakvo hvala...

Ovaj sajt je namjenjen promoviranju linux operacijskog sustava, te pomaganju ljudima koji ga koriste u svakodnevnom radu, a ne kao pomoć studentima za polaganje ispita. Ako očekuješ pomoć, onda se od tebe očekuje da dok polažeš ispit profesoru navedeš da si odavde pokupio pomoć za polaganje, te da dio zasluga za tvoju ocjenu ide ekipi sa www.linux.hr. Sve ima svoju cijenu.


Da u pravu si. Na normalnim fakultetima to sve tako funkcionira...konzultiraš se s kolegama, konzultiraš se s profesorom, učiš iz literature koju ti da ili preporuči profesor... ali ovo nije normalan fakultet. Nikad nismo dobili nikakvu literaturu! Sve što smo mogli nabaviti bili su nekakvi slajdovi u kojima nije pisalo ništa konkretno već samo natuknice. Konzultacije s profesorom ne postoje!, jer tip radi u nekom desetom gradu i pojavljuje se samo na ispitu. Kolege s kojima sam slušao ovaj predmet odavno su završili faks, pa mi ni oni nisu dostupni. Da sam polagao ispit odmah nakon odslušanog semestra zasigurno bih to riješio iz pizdarije, ali sam zbog zdravstvenih problema morao pauzirati pa sad i ono malo znanja koje mi je bilo dovoljno za prolazak više nemam.

Vjeruj mi, da znam neki drugi način da dođem do riješenja ovih zadataka ne bi dolazio ovdje žicati za pomoć. Sva literatura sa neta koju sam skinuo, ne navodi primjere koje bi meni koristili, a nemam toliko brzu vezu na net da mogu skidati terabajte knjiga o UNIXU samo kako bih našao primjer. S druge strane, našao sam dosta C skripti, ali kako je moje znanje C-ea krhko nisam vičan u iskorištavanju informacija iz tih skripti.

Nadam se da si skužio u kakvoj sam gabuli. Zaljepiti ću baner "linux.HR" na čelo za vrijeme polaganja ispita, jedan na index, a putem do faksa sa markerom ću ispisati sve prikladne površine, pa i profesorov auto, SAMO MI POMAGAJTE!

Opet bih zamolio neku dobru dušu sa osnovnim znanjem UNIXoida da mi se javi putem privatnih poruka kako bi mogli razmijeniti njegovo znanje i moje zadatake. :)
Hvala.

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=3&topic_id=1449&post_id=9033