Re: problem s instaliranjem na aplikacija open suse...

Poslao slobodan on 04.01.2012 14:40:29
Citat:

role je napisao/la:
snimio sam stellarium i skype u download folder, i sta dalje...
koristim openSUSE 12.1, stellarium je u tar.gz formatu, a skype je u rpm...


Ako si skinuo stellarium sa njihovih stranica, tamo bi valjd trebale pisati upute za instalaciju, mada bih rekao da si vjerojatno skinuo souce koji bi prvo trebalo kompajlirati. No i za to bi trebale biti neke osnovne upute. Da li si provjerio da u suse repozitoriju postoji već paket stellarium koji možeš putem yasta instalirati? I pogledao suse dokumentaciju u kojoj ti piše kako instalirati postojeće pakete, kako pretraživati i slično?

Citat:

moze li mi neko detaljno objasniti kako koristiti yast, jer u dosta navrata sam pokusao na install remove progr. pa add directory, ali neide instalacija do kraja...


Sve ti to detaljno piše u suse dokumentaciji, zbilja nema potrebe da ti to netko ispočetka piše. Pogledaj ovdje.

Citat:
koristio sam ubuntu ali vec odavno zelim preci na openSUSE jer vise volim kde ali cesto naidjem na male probleme, moze li mi reci netko gdje da naidjem na neku online zbirku naredbi za terminal openSUSE-a
pozzzz


Za "naredbe za terminal" ti isto vrijedi odgovor kao i na prethodno.

U detaljnim ubuntu uputama isto piše kako instalirati KDE sučelje umjesto gnome, bilo korištenjem specijalno oblikovane podvarijante ubuntua - kubuntu, bilo korištenjem paket managera i skidanjem odgovarajućih paketa.

Moja preporuka ti je pogledati dokumentaciju distre koju koristiš, jer osobno znam da obje ove distre koje navodiš imaju detaljnu dokumentaciju, i ono što dođe s distrom, i ono što se može naći na njihovim stranicama. Kad to malo pogledaš, ako ti što nije jasno, javi se.

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=3&topic_id=2531&post_id=15566