Re: Wiki stranica za hrvatske linux korisnike?

Poslao valent on 13.11.2008 10:54:00
Citat:

anrxc je napisao/la:
Citat:
Za sada se najkonstuktivnija rasprava dogodila na

Procitao sam... bavis se nepotrebnim tricarijama. Koga briga za izgled, organiziranost, wiki format.... bitan je SADRŽAJ. I kad dode do toga rijetko tko ce zaista sjesti i napisati tekst. Svojevremeno sam (redovno) molio ljude da pisu, a ja cu formatirati tekst... nitko se nije javio. Tada sam strugao tekstove sa useneta samo da bi stvorio neki sadrzaj.

I ako ti sto vrijedi, ja ne bih ulazio u takve projekte sa mladima ciji ce interes uskoro otplutati na sljedecu sjajnu stvar. Takoder, linux.hr je prepoznatljiv, linux.hr je ovdje od pocetka vremena i najlakse je dospjeti do publike ako objavis svoj tekst ovdje.

.... naravno, sumnjam da cemo zaista i vidjeti neki novi sadrzaj


Osobno mislim da je prije postavljanja wikija vrlo bitno dogovoriti na ovom ali i na svim ostalim linux formima kakav bi oblik novi wiki trebao imati, te pitati same Linux korisnike sto bi htjeli od jednog takvog wikija. Imati bilo kakve pretpostavke unaprijed je osuditi projekt na prepranu propast (a i to je pretpostavka koje se treba kloniti).

Osobno koristim mediawiki i s njim najbolje znam raditi, pitao sam po forumima i kako se čini da je i drugima bitan koji se wiki engine koristi.

Trenutno se rasprava vodi u tome smjeru da novi wiki site bude neovisan o bilo kome, iako bih osobno htio vidjeti novi i uspjesan wiki na www.linux.hr

No mozda je i bolje da bude neovisan, jer ako projekt zaživi možemo i kasnije dogovarati o migraciji na www.linux.hr a ako ne zaživi onda nikome ništa...

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=4&topic_id=1939&post_id=12155