Re: Wiki stranica za hrvatske linux korisnike?

Poslao slobodan on 13.11.2008 11:08:58
Citat:

valent je napisao/la:
Citat:

slobodan je napisao/la:
??? Zbog čega se izgled www.linux.hr raspravlja na www.linuxzasve.com??? Valent, daj razmisli malo o smislu toga.


Za ovaj tvoj post sam mislio "na sto tocno mislis". Jer ne vidim gdje se raspravlja o izgledu linux.hr vec samo o tome sto je kost rekao da ako bi netko zelio preuzeti wiki da bi morao preuzeti i odgovornost odrzavanja mediawiki enginea.


Rasprava je krenula od wikia na www.linux.hr. Stoga, bez obzira na izgled i slično, ako je vezano za www.linux.hr, treba se raspravljati na www.linux.hr.

Što se tiče nekog općeg wikia, ok, sve je to u redu, ali o nekome taj sajt ipak mora biti ovisan, jer će na kraju svi ili govoriti kako treba biti ili neće nitko jer "nije moja nadležnost". Netko mora biti taj koji će na kraju reći "bit će ovako i ovako ovdje i ovdje". I naravno onda snositi odgovornost za trajno održavanje. Jer to nije projekt koji jednom složiš i ostaviš, linux se konstantno mjenja, dolaze nove tehnologije, odlaze stare.

Ujedno, možeš vidjeti po nekim komentarima na linuxzasve da su i tamo nakon inicijalnog entuzijazma i poleta skužili da ima zapravo jako malo volontera koji su spremni odvojiti redovno vremena za neke stvari, o kom problemu mi ovdje pričamo već godinama a svi novi i nadobudni misle da samo kukamo bezveze...

IMHO, koji engine će se koristiti i kako će wiki izgledati je najmanje bitno, i to se treba rješavati tek kad se uspostavi tko će to raditi. Bitnije je tko će to održavati, na koji način, i kako dotičnog adekvatno motivirati za taj posao, kako se brinuti za kvalitetu, konzistentnost i aktualnost sadržaja, i eventualno kako naći zamjenu kad dotični odluči da se više ne želi baviti tim projektom. Pod "dotični" ne mislim samo na jednu osobu, nego na sve koji će se brinuti oko toga, bilo to jedna ili više osoba.

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=4&topic_id=1939&post_id=12159