[Osijek] Razmjena vještina u klubu Paklena naranča

Poslao valent on 27.06.2011 13:23:05
Pozdrav svima.

Hrvatska udruga Linux korisnika podružnica Osijek, u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, ovo ljeto pokreće program aktivnosti pod nazivom "Razmjena vještina".
Radi se o obliku druženja tijekom kojeg onaj koji ne zna postavlja pitanje, a onaj koji zna odgovora te ponekad, ako postoji interes, to znanje i vještinu prenosi na druge. Spektar znanja i vještina sudionika kreće se na skali od "ne znam ništa o tome" do "jedan sam od najboljih stručnjaka u tom području".

Osnovni je cilj ove inicijative napraviti "Razmjenu vještina" ugodnim mjestom razmjene znanja i vještina i mjestom konstruktivnog, kreativnog i korisnog druženja.

"Razmjena vještina” inspirirana je GNU pokretom slobodnog softvera, pa tako okuplja tehnološke entuzijaste različitih profila koji (najčešće) koriste GNU/Linux operativni sustav.
U Hrvatskoj je ovaj program pokrenuo Marcell Mars aka Nenad Romić u travnju 2004. godine u zagrebačkom klubu "mama", a nedavno su slična događanja i druženja pokrenuta i u Rijeci u Molekuli, u Splitu u Kocki, u Čakovcu u Act-u, u Skopju pod imenom “Spodeli znaeenje” i u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike.

Osječki program "Razmjene vještina" počinje u sijedu, 6. srpnja, s početkom u 11.00 sati u prostoru kluba Paklena naranča pri Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Druženja će se održavati svake srijede u mjesecu srpnju s početkom u 11.00 sati. Nakon ljetne pauze u kolovozu program "Razmjene vještina" će se nastaviti u rujnu.

Svi zainteresirani pozvani su uključiti se u program, bilo kao oni koji pitaju ili kao oni koji odgovaraju na pitanje.

Svi koji se žele aktivno uključiti u Razmjenu pozivam da se uključe u raspravu na našem forumu:
http://linux-osijek.org/forum/index.php?topic=1321.msg2892

Ugodan dan vam želim,
Valent Turković.

Ova poruka je od: http://www.linux.hr/newbb/viewtopic.php?forum=4&topic_id=2471&post_id=15330