HULK Forum Index Mobilni Linux OpenMoko / Neo FreeRunner |
Pregledavanje ovog Threada:
1 Anonimnih Korisnika
Dno Prethodna tema Sljedeca tema |
|
|
|
|
---|
Pošiljatelj | Thread |
---|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #21 |
|||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Linuxaš wanna-be
Od Zagreb
Level : 4 HP : 0 / 98 Grupa:
Registered Users |
cestitam ako ces bit voljan za napisat review,javi mi se na info@mobile-place.info!tnx ;)
|
||||||||||
Postano : 26.08.2008 16:43:31
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #23 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Level : 4 HP : 0 / 87 Grupa:
Registered Users |
jok.
prema zadnjem mejlu stiže 20.10., ali zbog suludo dugog čekanja ubacit će mi i neke freebiese vrijedne oko €40 a štaš :) |
||||||||||
Postano : 04.10.2008 6:18:39
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #24 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 8 Grupa:
Registered Users |
Heh, tako ti je to kad si early adopter ;)
Hvala na updateu. |
||||||||||
Postano : 06.10.2008 6:27:22
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #25 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 18 Grupa:
Registered Users |
Pozdrav svima,
Htio sam samo pitati jal si je netko nabavio to cudo, meni je dosao prije tjedan dana, pa me zanimaju malo tuda misljenja, ja sam poprilicno zadovoljan sa FDOM s obzirom da sam totalni linux noob. Mob je u svakom slucaju za napredne korisnike, jel ima dosta bugova, i ponekad je stvarno spor,npr. pocne zvoniti na kraju poziva. Pozdrav i ljepa nova godina |
||||||||||
Postano : 29.12.2008 4:03:53
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #26 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Registered Users |
hellou, evo i mene
ja sam svoj divajs dobio ima 2 - 3 mjeseca, tako nešto fdom sam probao i nije ostavio baš pozitivan dojam na mene, previše je bloated i stoga prilično spor trenutačno koristim om2008.12 i prilično sam zadovoljan, sustav je snappy i baterija traje oko 2 dana Rukk: ako si linux početnik zašto ne staviš qtopiu? ili android, za tjedan - dva kada ga dovrše? citirat ću mejl koji sam poslao jednom kolegi linuksašu; Citat: Sigurno te zanimaju dojmovi iz prve ruke, pa evo ti ih na brzinu: |
||||||||||
Postano : 30.12.2008 19:54:08
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #27 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Registered Users |
http://www.opkg.org/
evo ako niste znali, zgodan sajt sa aplikacijama |
||||||||||
Postano : 30.12.2008 20:04:08
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #28 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 8 Grupa:
Registered Users |
Otkud ti vijest za prvi kvartal? Ovdje se spominje tek treći iako su to više nagađanja:
http://wiki.openmoko.org/wiki/GTA03 Kažeš dva dana ako je samo GSM u igri? Da li bi onda rekao da se može koristiti kao jedini svakodnevni mobitel? Linux mi nije stran i to me ne muči, ali neki reviewovi su se žalili na bateriju i usability (a ne bih ga želio koristiti samo kao usputnu igračku, već u prvom redu kao mobitel). |
||||||||||
Postano : 01.01.2009 9:07:39
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #29 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Registered Users |
Citat:
ali neki reviewovi su se žalili na bateriju i usability (a ne bih ga želio koristiti samo kao usputnu igračku, već u prvom redu kao mobitel). od ovo dvoje baterija više nije problem, zbog poboljšanog power managementa sa "stable" .24 kernelom mobitel možeš komodno puniti svaki drugi dan. A sa novim .28 kernelom doći će još poboljšanja na tom području, neki čak govore i o tjedan dana u suspendu. Veći je problem usability; priznajem da telephony aplikacije nisu baš na razini. Na tom problemu radi se razvojem novih, kvalitetnijih aplikacija (paroli, SHR). Za sada bi rješenje bilo koristiti nokijinu qtopiu, radi se o stvarno kvalitetnom i integriranom phone OSu. No kakva je onda praktična prednost nad bilo kojim drugim smartphoneom? Qtopia se vrti u svom framebufferu, dakle nema X11 aplikacija. Btw android je puno kvalitetniji od qtopie, ali na freerunneru još u beti... Za GTA03 sam predvidio Q1 samo čitajući mailing liste, zbog dojma da prilično intenzivno rade na tim prototipima koje imaju, a i nemaju interes najavljivati išta dok se GTA02 još dobro prodaje. Možda stvarno je bilo malo preradikalno moje predviđaje, evo pomičem ga na Q2 Sretna nova! |
||||||||||
Postano : 02.01.2009 6:04:35
|
|
Re: OpenMoko / Neo FreeRunner | #30 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 18 Grupa:
Registered Users |
Ja sam se za FDOM odlucijo zato sto sam imao svega par dana, prije nego sta sam isao u budimpestu, pa mi je trebalo nesto za idiote, Qtopiu sam probao, stvarno je dobra, ali htio bih pomoci testirati OM distribucije. Budem si nabacijo 2008.12 tjekom vikenda. Ja sam si uzeo 2 baterije i sa FDOM i cesto upaljenim GPSom su mi drzale 12ak sati svaka. Uzeo sam si taj mob samo iz razloga da se natjeram nauciti vise o linuxu.
Sretna nova godina |
||||||||||
Postano : 02.01.2009 7:07:36
|
Vrh Prethodna tema Sljedeca tema |
|
|