Pregledavanje ovog Threada:
1 Anonimnih Korisnika
-
navigator |
|
Kako scripta u background | #1 |
Linuxaš wanna-be
Od
Grupa: Registered Users
|
Navodim jedan praktičan problem. Kako mi je youtube izvrstan izbor dobre glazbe i starijih i rijetkih glazbenih spotova, često koristim yotube-dl (opet radi izvrsno) za download spomenutih video zapisa. Da vam skrenem pažnju na korisne parametre -a imefilea (u file stavite urlove svaki u svoj redak i posao obavljen) i -l (automatski preimenuje datoteku ovisno o imenu video zapisa). Nakon toga imam bash skriptu "konvertiraj_flv" slijedećeg sadržaja:
[uklonjena loše formatirana skripta koja se ionako ponavlja u slijedećoj poruci - op. ur.]
Dakle konvertiram skinutu glazbu u mp3 format. Ovo radi izvrsno još samo jedan mali detalj kako poslati skriptu u pozadinu i dobiti prompt odmah nazad? Komanda pa & jednostavno ne radi. Pokušao sam i sa novom skriptom koja bi pozvala prvu sa & na kraju ni to ne ide na displayu uvjek imam echo od ffmpeg naredbe ukoliko postoji datoteka za konvertiranje. Molim pomoć.
|
|
-
navigator |
|
Re: Kako scripta u background | #2 |
Linuxaš wanna-be
Od
Grupa: Registered Users
|
#!/bin/bash
input_file_directory=$1
output_file_directory="/home/user/projekti/youtube downloads/glazba/konvertirana mp3/"
cd "$input_file_directory" #varijabla putanje unutar navodnika zbog razmaka u putanji
for filename in *.flv #za svaki file ekstenzije flv u direktoriju dalje ga provlačimo kroz varijablu $filename
do
audio=${filename%flv}mp3
if [ ! -f "$output_file_directory$audio" ] # provjera dali nepostoji odredišna mp3 datoteka
then #ako ne postoji konvertiramo skinuti flv file
ffmpeg -i "$filename" -acodec libmp3lame -ac 2 -ab 128000 -vn -y "$audio" # konverzija
mv "$audio" "$output_file_directory" #prebacujemo mp3 file u odredišni direktorij
else # ako mp3 file već postoji u odredišnom direktoriju
echo "Datoteka $filename je već konvertirana!" #ispisujemo poruku
fi
done
echo "Konverzija je završena"
exit
|
|
|
Re: Kako scripta u background | #3 |
Linux Master
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Poruke: 2391 Level : 39 HP : 0 / 964 MP : 797 / 55658 EXP : 56
Grupa: Webmasters Registered Users HULK UrednikNovosti UrednikRecenzija UrednikLinkova ModeratoriForuma UrednikSekcija UrednikBlogova UrednikDogadjanja UrednikDokumenata UrednikKomentara
|
Odnosno, želiš da ti ffmpeg ne ispisuje kako veselo konvertira? Ako ffmpeg nema neki "silent" mod (pogledao si njegov manual naravno?) možeš staviti u skriptu
ffmpeg -hrpanjegovihparametaraifinti > /dev/null 2>1&
|
Ne možete pokrenuti novu temu. Možete citati teme. Ne možete odgovarati na poruke. Ne možete uredivati svoje poruke. Ne možete brisati svoje poruke. Ne možete dodavati nove ankete. Ne možete glasati u anketama. Ne možete dodavati fileove porukama. Ne možete slati poruke bez odobrenja.
|
|
|