Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
20 korisnika je online (18 korisnika cita Diskusije)

članovi: 0
Gosti: 20

više...
HULK-Diskusije - Linux općenito - copy paste izmedju CLI i GUIa?
Chat WIKI Kontakt
HULK Forum Index
   Linux općenito
  copy paste izmedju CLI i GUIa?

Pregledavanje ovog Threada:   1 Anonimnih Korisnika

 

 Dno   Prethodna tema   Sljedeca tema
  •  Ocjena Threada
      Ocijenite ovaj Thread
      Izvrsno
      Dobro
      Prosjecno
      Loše
      Užasno
Pošiljatelj Thread
  •  centar137
      centar137
copy paste izmedju CLI i GUIa?
#1
Padawan
Pridružen: 21.01.2006
Od
Poruke: 143
Level : 11
HP : 0 / 250
MP : 47 / 10973
EXP : 1
Grupa:
Registered Users
Offline
Kako CPat nesto iz terminala u X program (npr firefox)?
Prije kad sam koristio gnome-terminal je bilo s Ctrl+Shift+C i onda Ctrl+V u X programu.
Sad koristim urxvt.
Oznacim misem tekst i stisnem Shift+Insert i pastea u terminalu. Oznacim teskt u X programu, stisnem Ctrl+C i u terminalu pasteam s Shift+Insert.

Ali kako tekst kopiran u terminalu (urxvt) kopirat u X program?
Pokusavao sam s Shift+Insert/Delete, Ctrl+C/V ali ne ide.
_________________
Debian HR forum
Postano : 01.05.2008 8:28:27
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  v-v
      v-v
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#2
Padawan
Pridružen: 04.01.2005
Od irc.freenode.net
Poruke: 83
Level : 8
HP : 0 / 176
MP : 27 / 8286
EXP : 6
Grupa:
Registered Users
UrednikNovosti
UrednikLinkova
UrednikDogadjanja
Offline
Selektiras u urxvt pa onda srednji click u npr. firefoxu? :)
Postano : 01.05.2008 8:55:10
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  centar137
      centar137
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#3
Padawan
Pridružen: 21.01.2006
Od
Poruke: 143
Level : 11
HP : 0 / 250
MP : 47 / 10973
EXP : 1
Grupa:
Registered Users
Offline
Citat:

v-v je napisao/la:
Selektiras u urxvt pa onda srednji click u npr. firefoxu? :)


Zar ne bi onda trebalo radit i s Shift+Insert? A i ne odgovara mi s srednjim klikom misa. Ne koristim mis nego trackpoint (BTW zakon stvar) i moram stisnit srednju tipku da bih mogao scrollat.
Obicno bi mi onda pastealo se nesto ili bi Firefox javio gresku da ne moze otvorit stranicu (dok scrollam) tako da sam morao u xorg.conf-u onemogucit srednju tipku (sluzi samo za scrollanje). Sad mogu normalno scrollat ali ne mogu tu tipku koristit za nista drugo (npr za otvaranje/zatvaranje tabova sto mi nedostaje).
_________________
Debian HR forum
Postano : 01.05.2008 10:02:48
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  v-v
      v-v
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#4
Padawan
Pridružen: 04.01.2005
Od irc.freenode.net
Poruke: 83
Level : 8
HP : 0 / 176
MP : 27 / 8286
EXP : 6
Grupa:
Registered Users
UrednikNovosti
UrednikLinkova
UrednikDogadjanja
Offline
a da li je u tom slucaju i istovremeni left + right click disablean ili on normalno oponasa middle click (naravno uz Emulate3Buttons u xorg-u)?
Postano : 01.05.2008 10:46:02
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  centar137
      centar137
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#5
Padawan
Pridružen: 21.01.2006
Od
Poruke: 143
Level : 11
HP : 0 / 250
MP : 47 / 10973
EXP : 1
Grupa:
Registered Users
Offline
Citat:

v-v je napisao/la:
a da li je u tom slucaju i istovremeni left + right click disablean ili on normalno oponasa middle click (naravno uz Emulate3Buttons u xorg-u)?


Na to sam zaboravio. Da, radi. thnx!
Jel se to moze nekako promijenit, npr da mi Ctrl+Y ili Ctrl+Shift+C paste tekst iz terminala umjesto sa srednjom tipkom misa (ili Shift+Insert u terminalu)?
_________________
Debian HR forum
Postano : 01.05.2008 11:20:31
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  v-v
      v-v
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#6
Padawan
Pridružen: 04.01.2005
Od irc.freenode.net
Poruke: 83
Level : 8
HP : 0 / 176
MP : 27 / 8286
EXP : 6
Grupa:
Registered Users
UrednikNovosti
UrednikLinkova
UrednikDogadjanja
Offline
A ne znam ti ja to

Mozda da u svom window manageru bindas tipku (ili kombinaciju) koju zelis da izvrsi nesto tipa ovo:

xte 'mouseclick 2'


Sto bi bilo trebalo rezultirati generiranjem inputa kao da se napravio middleclick.
Postano : 01.05.2008 12:39:21
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#7
Linux Master
Pridružen: 04.01.2005
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Poruke: 2391
Level : 39
HP : 0 / 964
MP : 797 / 45214
EXP : 56
Grupa:
Webmasters
Registered Users
HULK
UrednikNovosti
UrednikRecenzija
UrednikLinkova
ModeratoriForuma
UrednikSekcija
UrednikBlogova
UrednikDogadjanja
UrednikDokumenata
UrednikKomentara
Offline
Primjeri.

Drugim riječima, radi se o različitim sustavima za copy&paste, i zato se rade na drukčiji način.

Postoje u biti 3 sustava copy&paste koji paralelno rade pod X-ima. Mislim da u nekoj od dosta starijih poruka ovdje ima opisano u detalje razlika i način rada, pa koga zanima nek potraži, da se ne ponavljam.

A evo odmah i odgovora na par pitanja koja ćete sigurno postaviti i to ovim redosljedom, da se ne dopisujemo nepotrebno:
- Zato jer je to tako iz povijesnih razloga.
- Naravno da može, primi se programiranja i nadaj se da će tvoj rezultat drugi prihvatiti.
- U tom slučaju, imaš dovoljno drugih OS-ova pa se prebaci.
- Onda trpi. Ne može se svima udovoljiti.
_________________
Poći ću s vama jer volim šalu, hoću da vidim ježa budalu.

Put u Japan
Postano : 01.05.2008 13:16:33
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  babilon_17
      babilon_17
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#8
Linuxaš wanna-be
Pridružen: 26.03.2005
Od first dominion
Poruke: 28
Level : 4
HP : 0 / 75
MP : 9 / 3504
EXP : 3
Grupa:
Registered Users
Offline
Dobar članak o c/p pod X-ima:

http://www.jwz.org/doc/x-cut-and-paste.html
Postano : 07.05.2008 4:20:30
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
  •  v-v
      v-v
Re: copy paste izmedju CLI i GUIa?
#9
Padawan
Pridružen: 04.01.2005
Od irc.freenode.net
Poruke: 83
Level : 8
HP : 0 / 176
MP : 27 / 8286
EXP : 6
Grupa:
Registered Users
UrednikNovosti
UrednikLinkova
UrednikDogadjanja
Offline
centar137 je napisao:
Citat:
Jel se to moze nekako promijenit, npr da mi Ctrl+Y ili Ctrl+Shift+C paste tekst iz terminala umjesto sa srednjom tipkom misa (ili Shift+Insert u terminalu)?


U nastavku je mala skripta koja provjerava Xselection i kopira sadrzaj u drugi clipboard preko gtk-a. Mozes si ju vrtit u pozadini pa ce ti sve sto zavrsi u xselection automatski prebacit i u drugi clipboard pa ces moci npr. lupit ctrl+v u firefoxu. Skripta radi samo u jednom smijeru a i nije bas najpametnije napisana.

#!/usr/bin/perl

use strict;
use warnings;

##########################################
# copies Xselection to clipboard via gtk #
# (c) 2008 Vedran Vukotic                #
# released under GNU GPL                 #
##########################################

use Gtk2 'init';
use Glib;

my $clipboard =  Gtk2::Clipboard->get(Gtk2::Gdk->SELECTION_CLIPBOARD);
my $clipboard2 =  Gtk2::Clipboard->get(Gtk2::Gdk->SELECTION_PRIMARY);

my $t = Glib::Timeout->add (500, \&OnT);

sub OnT {
 $clipboard->clear; 
 my $x = $clipboard2->wait_for_text;
 $clipboard->set_text($x) if defined($x);
 $clipboard2->clear;
 print ".";
}

Gtk2->main;
__END__


slobodan je napisao:
Citat:

- Naravno da može, primi se programiranja i nadaj se da će tvoj rezultat drugi prihvatiti.

Nakon sto sam napisao onu gore skriptu su mi ljudi na ircu rekli da takvo sto vec radi kliper, tako da je dovoljno povuci klipper i u konfiguraciji oznaciti "Synchronize contents of the cipboard and the selection"
Postano : 10.05.2008 6:04:16
Izradi PDF od ove poruke Ispis
Vrh
 Vrh   Prethodna tema   Sljedeca tema

 


 Ne možete pokrenuti novu temu.
 Možete citati teme.
 Ne možete odgovarati na poruke.
 Ne možete uredivati svoje poruke.
 Ne možete brisati svoje poruke.
 Ne možete dodavati nove ankete.
 Ne možete glasati u anketama.
 Ne možete dodavati fileove porukama.
 Ne možete slati poruke bez odobrenja.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS