HULK Forum Index Linux početnici Ubuntu Live na ext2 USB - PERSISTENT |
Pregledavanje ovog Threada:
1 Anonimnih Korisnika
Dno Prethodna tema Sljedeca tema |
|
|
|
---|
Pošiljatelj | Thread |
---|
|
Ubuntu Live na ext2 USB - PERSISTENT | #1 |
|||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Upravo došao
Od
Level : 2 HP : 0 / 34 Grupa:
Registered Users |
Nakon više dana googlanja i dalje ne mogu pronaći rješenje gore navedenog problema. Pokušavam instalirati Ubuntu Live (Maverick) Persistent na usb koji ima jednu particiju i to ext2. I ne znam kako. Najdalje što sam uspio doći jest ovaj tutorial, ali rezultat je Live Ubuntu na USB-u ext2 ali nije persistent. Ukoliko mi tko može pomoći molio bih da bude dovoljno jasan i ne pretpostavlja da znam mnogo jer ne znam.
TIA |
||||||||||
Postano : 13.03.2011 1:57:57
|
|
Re: Ubuntu Live na ext2 USB - PERSISTENT | #2 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od krapanj-šibenik
Level : 3 HP : 0 / 73 Grupa:
Registered Users |
dali to želiš napraviti pod windowsima ili linuxom?
ako koristiš ubuntu, ubaci stik, desni klik i preformatira ga, nek bude fat32, moraš downlodati taj ubuntu koji želiš, ili ga već imaš na cd-u, idi gore sustav-administracija.stvaranje diska za pokretanje, odereš svojus stik i ISO od ubuntua, trebaš naći gde je i pokreneš instalaciju,to ti brzo odradi, i imaš novi ubuntu na stiku. |
||||||||||
Postano : 13.03.2011 4:05:28
|
|
Re: Ubuntu Live na ext2 USB - PERSISTENT | #4 |
|||||||||
Padawan
Od Rijeka
Level : 7 HP : 0 / 170 Grupa:
Registered Users |
Kada mi je pregorio novi HD, i dok sam čekao da mi daju zamjenski (tjedan dana dok provjere), linux Mint sam dizao sa sticka od 8 GBy.
Jednostavno, instalirao sam na ext4, pa nakon cijele instalacije i realtime kernel (jer mi je trebalo za audio Jack server). Stick je bio Transcend, koji ima malo brže pisanje (10 Mbit/s) uz 20 Mbit/s čitanje, i stvar se podizala za oko minutu i pol. Aplikacije su radile dosta brzo. Prvo pokretanje OpenOffice-a je bilo za oko 8 sekundi (4 jezgre AMD). Sve što mi je bilo potrebno za muzički studio nagurao sam na oko 6 GB. To je moje iskustvo... |
||||||||||
Postano : 23.03.2011 7:50:08
|
Vrh Prethodna tema Sljedeca tema |
|