HULK Forum Index Linux početnici Debian |
Pregledavanje ovog Threada:
1 Anonimnih Korisnika
Dno Prethodna tema Sljedeca tema |
|
|
|
---|
Pošiljatelj | Thread |
---|
|
Re: Debian | #7 |
|||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Linux Master
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Level : 39 HP : 0 / 964 Grupa:
Webmasters Registered Users HULK UrednikNovosti UrednikRecenzija UrednikLinkova ModeratoriForuma UrednikSekcija UrednikBlogova UrednikDogadjanja UrednikDokumenata UrednikKomentara |
Za ovo prvo ne znam, ne trošim ADSL. A ovo drugo... Instaliraš paket sudo, pročitaš man stranice, skonfiguriraš /etc/sudoers i to je to. Sudo je sudo bez obzira na distru.
|
||||||||||
Postano : 02.11.2005 15:00:42
|
|
Re: Debian | #5 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Level : 3 HP : 0 / 65 Grupa:
Registered Users |
Evo tu imaš moguće odgovore na tvoje pitanje.
http://lists.debian.org/debian-user/2001/01/msg00577.html http://www.linuxdocs.org/HOWTOs/Modem-Dialup-NT-HOWTO-2.html |
||||||||||
Postano : 02.11.2005 3:32:58
|
|
Re: Debian | #4 |
|||||||||
Linux Master
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Level : 39 HP : 0 / 964 Grupa:
Webmasters Registered Users HULK UrednikNovosti UrednikRecenzija UrednikLinkova ModeratoriForuma UrednikSekcija UrednikBlogova UrednikDogadjanja UrednikDokumenata UrednikKomentara |
Poanta je samo u tome da samo root korisnik može pokrenuti programe za spajanje na net (npr. putem modema). Tako je i pod win, tako da se ne moraš brinuti oko toga.
Ako koristiš wvdial (a ima hrpa drugih programčića ako ti taj ne odgovara) trebaš ga pokrenuti kao root, vidit ćeš u konzoli hrpu poruka, i na kraju da si se uspješno spojio. Znači, root moraš biti samo da bi uspostavio vezu. Kad se veza digne, dalje kao običan korisnik možeš normalno surfati i što već hoćeš... |
||||||||||
Postano : 01.11.2005 17:37:13
|
|
Re: Debian | #3 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 2 Grupa:
Registered Users |
Evo link
http://www.carnet.hr/CNCD/help/linux/debian.htm ------------------------------------------------------------ "Na Internet se spaja s root korisničkog računa naredbom "wvdial cmu", a odspaja prekidanjem istog kontrolnom tipkom CTRL-C." ------------------------------------------------------------ Uspio sasm se spojiti i preko običnog korisničkorg računa i sve šljaka. Tek sam počeo sa Debijanom pa me malo to zbunilo. Zapetljao sa instalacijom modema i eto... |
||||||||||
Postano : 31.10.2005 6:28:23
|
|
Re: Debian | #2 |
|||||||||
Linux Master
Od Rijeka
Level : 15 HP : 0 / 370 Grupa:
Registered Users |
Daj pejstaj link di pise na carnetu da treba bit root ?
to je nemoguce.. |
||||||||||
Postano : 30.10.2005 14:09:55
|
|
Debian | #1 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 2 Grupa:
Registered Users |
Koristim Debian 3.1.
Spajam se na internet preko carneta. Problem mi je što se ne mogu spojiti kada sam logiran kao obićni korisnik. Ne mogu uopće natjerati modem da proradi. Kao root se mogu spojiti i sve radi. Na Carnet stranic stoji da prilikom povezivanja morate biti root. Ok, ali što je onda sa onim da ne valja biti root kada surfaš ?! |
||||||||||
Postano : 30.10.2005 8:47:04
|
Vrh Prethodna tema Sljedeca tema |
|