HULK Forum Index Linux početnici Debian |
Pregledavanje ovog Threada:
1 Anonimnih Korisnika
Dno Prethodna tema Sljedeca tema |
|
|
|
---|
Pošiljatelj | Thread |
---|
|
Re: Debian | #2 |
|||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Linux Master
Od Rijeka
Level : 15 HP : 0 / 370 Grupa:
Registered Users |
Daj pejstaj link di pise na carnetu da treba bit root ?
to je nemoguce.. |
||||||||||
Postano : 30.10.2005 14:09:55
|
|
Re: Debian | #3 |
|||||||||
Upravo došao
Od
Level : 1 HP : 0 / 2 Grupa:
Registered Users |
Evo link
http://www.carnet.hr/CNCD/help/linux/debian.htm ------------------------------------------------------------ "Na Internet se spaja s root korisničkog računa naredbom "wvdial cmu", a odspaja prekidanjem istog kontrolnom tipkom CTRL-C." ------------------------------------------------------------ Uspio sasm se spojiti i preko običnog korisničkorg računa i sve šljaka. Tek sam počeo sa Debijanom pa me malo to zbunilo. Zapetljao sa instalacijom modema i eto... |
||||||||||
Postano : 31.10.2005 6:28:23
|
|
Re: Debian | #4 |
|||||||||
Linux Master
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Level : 39 HP : 0 / 964 Grupa:
Webmasters Registered Users HULK UrednikNovosti UrednikRecenzija UrednikLinkova ModeratoriForuma UrednikSekcija UrednikBlogova UrednikDogadjanja UrednikDokumenata UrednikKomentara |
Poanta je samo u tome da samo root korisnik može pokrenuti programe za spajanje na net (npr. putem modema). Tako je i pod win, tako da se ne moraš brinuti oko toga.
Ako koristiš wvdial (a ima hrpa drugih programčića ako ti taj ne odgovara) trebaš ga pokrenuti kao root, vidit ćeš u konzoli hrpu poruka, i na kraju da si se uspješno spojio. Znači, root moraš biti samo da bi uspostavio vezu. Kad se veza digne, dalje kao običan korisnik možeš normalno surfati i što već hoćeš... |
||||||||||
Postano : 01.11.2005 17:37:13
|
|
Re: Debian | #5 |
|||||||||
Linuxaš wanna-be
Od
Level : 3 HP : 0 / 65 Grupa:
Registered Users |
Evo tu imaš moguće odgovore na tvoje pitanje.
http://lists.debian.org/debian-user/2001/01/msg00577.html http://www.linuxdocs.org/HOWTOs/Modem-Dialup-NT-HOWTO-2.html |
||||||||||
Postano : 02.11.2005 3:32:58
|
|
Re: Debian | #6 |
|||||||||
Padawan
Od Rijeka
Level : 11 HP : 0 / 254 Grupa:
Registered Users |
a sto ako se ima adsl?
ja isto imam debiana 3.1 i adsl kad ga konfiguriram koristim kao root naredbu pppoeconf i tamo sve odradim. spoji mi se i sve je super. kad se ponovno idem logirati s pon dsl-provider isto kao root, javlja mi nekakve errore (da datoteka dsl-provider ne postoji...) i neće mi se spojit.... onda ga ponovno moram s pppoeconf i tako svaki puta.... koji k...? drugo pitanje dok sam imao ubuntu, nisam se morao prijavljivati kao root, nego sam koristio sudo. moze li se postaviti da i tu koristim sudo, umjesto da se svaki put moram prijavljivati kao root? |
||||||||||
Postano : 02.11.2005 4:52:27
|
|
Re: Debian | #7 |
|||||||||
Linux Master
Od 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Level : 39 HP : 0 / 964 Grupa:
Webmasters Registered Users HULK UrednikNovosti UrednikRecenzija UrednikLinkova ModeratoriForuma UrednikSekcija UrednikBlogova UrednikDogadjanja UrednikDokumenata UrednikKomentara |
Za ovo prvo ne znam, ne trošim ADSL. A ovo drugo... Instaliraš paket sudo, pročitaš man stranice, skonfiguriraš /etc/sudoers i to je to. Sudo je sudo bez obzira na distru.
|
||||||||||
Postano : 02.11.2005 15:00:42
|
Vrh Prethodna tema Sljedeca tema |
|