Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
29 korisnika je online (7 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 29

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : SRCE predstavilo open source rješenje koje koristi 50.000 korisnika
Poslao Anonimni majstor on 09.04.2003 10:01:31 (1955 Čitanja)
Novosti

Odobrio: kost. Napisao: kost.
Stručnjaci Sveučilišnog računskog centra (SRCE) u suradnji s CARNet-om zamislili su i izgradili nacionalnu imeničku infrastrukturu akademske i istraživačke zajednice, na "open-source" platformi, te se temelji na LDAP tehnologiji. "Današnje prezentiranje javnosti jednog od najnovijih proizvoda SRCE-a prije svega ima za cilj podijeliti sa zainteresiranima praktična iskustva SRCE-a u primjeni Open Source platforme i alata za izradu visokodistribuirane mrežne aplikacije. Ona je od početka ove godine uspješno preuzela nadzor i upravljanje velikim sustavom s više od 50.000 korisnika na području čitave Hrvatske", rekao je mr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj SRCE-a . Riječ je o složenom, distribuiranom sustavu koji predstavlja temelj autentikacijske i autorizacijske infrastrukture.
Preuzeto sa www.monitor.hr.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 11.04.2003 11:48:31  Izmjenjeno: 11.04.2003 11:48:31
 Re: SRCE predstavilo open source rješenje koje koristi 50.000 korisnika
Rjesenje je vrlo dobro koncipirano. Jedina veća zamjerka na sam koncept je način korištenja .institucija sufiksa na login imenima; isti bi trebali biti "odrezani" na ppp čvoru i iskorišteni samo za routanje username-a na pravu instituciju.
Loše je, međutim, to što su službeno podržani samo određeni sustavi. Ne razumijem zašto jednostavno ne ponude samo konfiguracijske datoteke, a ne da se korisnici moraju snalaziti ekstraktirajući ih iz paketa za neku petu platformu.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS