Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
19 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 19

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Hrvatska Udruga Linux Korisnika : Dubrovnik TML 23/24/25.05.2003
Poslao Anonimni majstor on 21.05.2003 2:28:24 (2365 Čitanja)
Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: zblace. Napisao: zblace.
Privremeni medijski laboratoriji za taktičke medije, Dubrovnik 23/24/25.05.2003.

Od 23. do 25. svibnja 2003. u Dubrovniku Multimedijalni institut iz Zagreba, Art radionica Lazareti i Info Veritas iz Dubrovnika organizirat će tzv. "privremeni medijski laboratoriji" (od engleskog pojma TML - Temporary Media Lab). Riječ je o projektu koji će na jednom mjestu okupiti lokalne i međunarodne medijske aktiviste, umjetnike, teoretičare, designere i novinare koje rade na polju "taktičkih medija".
Među pozvanima je i HULK koji će zajedno sa 6 drugih NGOa koji rade u području informacijskih tehnologija raspravljati mogući nacrt informatičkog razvoja nevladinog sektora, tj. raditi na strategiji informatizacije.



OBAVIJEST ZA JAVNOST: Privremeni medijski laboratoriji za taktičke medije, Dubrovnik 23/24/25.05.2003.


Od 23. do 25. svibnja 2003. u Dubrovniku Multimedijalni institut iz Zagreba, Art radionica Lazareti i Info Veritas iz Dubrovnika organizirat će tzv. "privremeni medijski laboratoriji" (od engleskog pojma TML - Temporary Media Lab). Riječ je o projektu koji će na jednom mjestu okupiti lokalne i međunarodne medijske aktiviste, umjetnike, teoretičare, designere i novinare koje rade na polju "taktičkih medija".
Ovaj skup jedno je od nekolicine događanja diljem svijeta koja će biti uvod za središnji međunarodni festival taktičkih medija Next(5)Minutes koji će se u jesen (12-14. rujna) održati u Amsterdamu. Skup će također infrastrukturno uspostaviti neke od preduvjeta za djelovanje medijskog laboratorija unutar Art radionice Lazareti, a trebao bi potaknuti i trajnije okupljanje različitih organizacija, skupina i pojedinaca koji djeluju na polju kreativnog medijskog aktivizma u Hrvatskoj.

Program u Dubrovniku sadržavat će praktične akcije poput uspostavljanja bežične mreže i mrežnog video prijenosa s Amsterdamom i New Yorkom, ali i predavanja i diskusije na teme COPYLEFT-a, broadcast medija, aktivističke video produkcije i tehnologija za nadzor. U večernjem su programu koncerti EGOBOO.bits glazbenika i video projekcije dokumentarnih i umjetničko-aktivističkih video radova.

== Taktički mediji & Next5Minutes ==
Temeljna značajka taktičkih medija je direktno i praktično preispitivanje medijskog posredovanja u vremenima kada se pristup javnim diskursima primarno postiže putem elektronskih medija. Taktički pristupi tom radikalno ekspandirajućem medijskom okruženju neviđene kompleksnosti istražauju kako medijski posredovati vitalne socijalne i kulturne probleme.

Next(5)Minutes je međunarodni festival koji se svake tri godine održava u Amsterdamu. U svojoj četvrtoj inkarnaciji bitno je promijenio strukturu iz trodnevnog festivala u globalnu mrežu događanja. Raspodijeljen je u seriju manjih skupova u 14 gradova na 6 kontinenata. Povezani u globalnu mrežu ovi će događaji zajedno proizvesti program za završni susret u Amsterdamu sumirajući rezultate lokalnih - najčešće tematskih okupljanja. Multimedijalni institut je kao zapažena organizacija na ovom polju djelovanja pozvana da koordinira pripremne događaje na nivou regije i Hrvatske te organizira predstavljanje u Amsterdamu.
Budući da je riječ o možda najznačajnijem međunarodnom festivalu koji predstavlja socijalno-politički angažiranu medijsku i umjetničku produkciju i eksperimentalnu upotrebu tehnologija, Multimedijalni institut će ovdašnju kulturnu, medijsku i aktivističku scenu zbližavati s nekonvencionalnim diskursima i praksama po kojima je Next(5)Minutes poznat. U tu svrhu Multimedijalni institut postavio je website (http://n5m.mi2.hr/) koji će kontinuirano pratiti pripreme za ove događaje, ali i predstavljati teme, rezultate i aktivnosti drugih TML-ova (osobito onog u New Yorku u organizaciji New York University i u Berlinu u organizaciji Treansmediale festivala).

*Nastavak*
Nakon glavnog skupa za ovaj dio Evrope koji će se dogoditi sljedećeg vikenda u Dubrovniku aktivnosti privremenog medijskog laboratorija nastavit će se, u suradnji s projektom Otokultivator i asocijacijom udruga "Klubtura", ljetnim kampom na otoku Visu i nizom jednodnevnih prezentacija u Zagrebu, Puli, Osijelu, Split tijekom Lipnja. ***

Projekt je financijski podržan od strane asocijacije udruga Klubtura, Prins Bernhard fundacije, Ministarstva Kulture RH i Ureda za udruge Vlade RH. Organizaciju su također pomogli Ministarstvo znanosti i tehnologije RH i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.

Kontakt osoba: Željko Blaće

tel.: +385-(0)91-63788276 e-mail: zblace@mi2.hr

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 21.05.2003 2:32:57  Izmjenjeno: 21.05.2003 2:32:57
 Re: Dubrovnik TML 23/24/25.05.2003
Svi događaji su naravno besplatni, javni i "free" ;)

Za linuxase extra VIDEO projekcija Revolution OS!
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS