Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
27 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 27

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u poslovnom okruženju : Linux u uredu ?
Poslao Anonimni majstor on 03.07.2003 2:47:14 (1536 Čitanja)
Linux u poslovnom okruženju

Odobrio: igustin. Napisao: Anonymous.
Na svoju najnoviju liniju desktop racunala za male i srednje firme HP je poceo ubacivati i Linux. I to ne bilo koji Linux, vec Mandrake 9.1! HP je predstavio Compaq Business Desktop d220 Microtower novi model HP desktop racunala za male i srednje firme. Kao preinstalirani OS se nudi M$ Win i Mandrake 9.1. Ova novost je je potakla pitanja "Zasto Mandrake kada vec naveliko rade sa crvenkapicom?". Bez obzira na sve Linux je ovdje na "velika vrata" usao u poslovnu upotrebu, a Mandrake se vraca u centar zbivanja.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 03.07.2003 11:37:27  Izmjenjeno: 03.07.2003 11:37:27
 Re: Linux u uredu ?
Pa zato što je RedHat ionako prvenstveno orijentiran ka server-sideu, dok je Mandrake 9.x gotovo idealan za korištenje u uredima, desktopima, za multimediju itd. Osim toga, Mandrake dolazi s obiljem software-a, a RedHat ne (da se i ne spominje to da je po pitanju multimedijskih sposobnosti RedHat vjerojatno jedna od najgorih distribucija). I osim toga - Mandrake je prepun wizarda, konfiguracija je laka i jednostavna. RedHat je prvenstveno namijenjen IT profićima, dok se Mandrake zapravo bori za korisnike koji se trenutno služe Windowsima.
Inače, po mom osobnom mišljenju ta situacija je vrlo dobra za čitavu našu Linux zajednicu; naime, RedHat je bio i previše blizu toga da se pretvori u svojevrstan "rak", "Micro$oft Linux zajednice"...
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS