Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
23 korisnika je online (7 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 23

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u poslovnom okruženju : Linux osvaja Dreamworks
Poslao Anonimni majstor on 18.09.2003 1:27:35 (1873 Čitanja)
Linux u poslovnom okruženju

Odobrio: igustin. Napisao: igustin.
Da Dreamworks koristi Linux za izradu filmskih animacija više nije novost. Međutim, novost je priča o tome kako su počeli uvoditi Linux, te što sve još s njime namjeravaju.

Primjena Linuxa u Dreamworksu uspoređuje se s čekanjem velike prilike mladog glumca i situacije kad stariji glumac slomi nogu u zadnjim trenucima.

Tako je prije nekoliko godina srušio Sun Solaris server i povukao za sobom njihov javni Web site. Popravak i ponovo aktiviranje servera trajalo bi danima. Međutim, već su imali spreman Linux server koji se testirao i koji je čekao priliku za rad. Kako bi što prije vratili javni Web u funkciju, stavili su Linux server za Web, DNS i FTP umjesto srušenog Solarisa.

Nikome nisu ništa rekli o tome neko vrijeme, ali nitko se nije ni tužio, jer je novi server radio brže i bolje nego prethodni.

U sljedećim godinama Dreamworks je počeo koristiti Linux za dodatne Web servere i baze podataka. Međutim, nisu ga potpuno mogli primijeniti u business critical operacijama koje zahtijevaju terabajte podatkovnog prostora jer tada Linux još nije imao dobro razvijen Logic Volume Management, a takvo rješenje HP-a koštalo je previše.

Kako su aplikacijske potrebe rasle, prerasli su i mogućnosti i isplativost tadašnjih sustava, te su tražili alternativu. LVM na Linuxu je međuvremenu napredovao, napravili su testnu platformu i testirali dinamičko povećavanje prostora za pohranu bez prekidanja aplikacija.

Sa svime time su bili zadovoljni, i prebacili su većinu operacija na Linux. Do sada su prebacili 28 servera na Linux, a preostalo je još 38 za prebaciti tijekom sljedeće dvije godine. Ostati će samo neki Solaris serveri zbog proprietary softvera koji ne podržava Linux.

Više o tome: ComputerWorld.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS