Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
18 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 18

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Pingvini u [mami] : Predavanje Dereka Holzera: free/open source software za obradu zvuka
Poslao Anonimni majstor on 06.10.2003 16:11:57 (2055 Čitanja)
Pingvini u [mami]

Odobrio: ivana. Napisao: ivana.
Četvrtak, 9. listopada 18h, mi2lab (Svačićev trg 1).

U sklopu programa "Connect - Plug'n'Politix" MonteParadiso Hacklab iz Pule i Multimedijalni institut iz Zagreba pozivaju vas na radionicu Dereka Holzera o free/open source softwareu za proizvodnju i obradu zvuka.



///

RADIONICA:

Postoje brojni programi za proizvodnju zvuka i multimedije, ali rijetki stvarno omogućuju da ih korisnici prilagođavaju. Još rijeđi da ih se slobodno downloada, koristi i razmijenjuje. Free i open source software predstavlja stvarnu alternativu skupom komercijalnom softwareu i profesionalnoj opremi. Radionica će obraditi filozofiju free softwarea, osnove zvuka na Linuxu, tehnike snimanja i obrade zvuka, te programiranje vlastitih muzičkih alatki pomoću Pure-Data softwarea. Sudionici će koristiti te programe za transformaciju zvukova glasova, instrumenata i snimaka u realnom vremenu, učeći pritom i kako računalo sve to omogućava.

///

DEREK HOLZER (NL) Audio i radio umjetnik

Holzer (USA 1972) je audio i radio umjetnik s backgroundom u slobodnom radiju, net.radiju i streaming tehnologijama. Sudjelovao je u nekim od prvih net.radio experimentima u Mađarskoj (Pararadio) i Češkoj Republici (Radio Jeleni). Također je radio sa Re-labom, net.radijskom grupom iz Latvije koji su postepeno prebacili svoj fokus prema širim temama "akustičkog prostora" i umreženih audio komunikacija. U kolovozu 2001. Derek je sudjelovao u Acoustic Space Labu, koji je skupio team od 30 međunarodnih sound umjetnika, aktivista s područja community radija i znanstvenika koji su eksperimentirali sa 32-metarskom antenom, snimajući zvukove i podatke iz svemira, komunikacijskih satelita i okoline. U posljednje vrijeme njegov rad je fokusiran na hvatanje i transformaciju malih, neprimjetnih zvukova s raznih prirodnih i urbanih lokacija (Karosta Project, sa Sarom Kolster), na ekektromagnetske rezonancame u svakodnevnom okruženju [OZONE Project, sa Basom van Koolwijkom], kao i korištenje free softwarea kao što je Pure Data.

///

Program "Connect - Plug'n'Politix" ostvaren je unutar platforme Clubture (www.clubture.org).

NAPOMENA:

Molimo da svoje sudjelovanje najavite do srijede na e-mail adresu to-me@mi2.hr, jer je broj sudionika ogranicen brojem racunala i velicinom prostora.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS