Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
25 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 25

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
IBM : IBM Forum & Linux
Poslao Anonimni majstor on 09.10.2003 12:02:29 (2139 Čitanja)
IBM

Odobrio: kost. Napisao: kost.
Prošli tjedan se održao od 1.10 do 3.10. prvi IBM Forum u Hrvatskoj. Kako je veliki dio foruma bio posvećen Linuxu, definitivno je interesantan i posjetiocima ovih stranica. Također, u skoro isto vrijeme održana je 2. Slovenska Linux Konferencija u Portorožu. Kraći osvrt na navedene konferencije (kao i ostala prošlotjedna događanja) možete pročitati u nastavku teksta...

Rovinj je od 1.10 do 3.10 ugostio IBM Forum. Sama događanja započela su u poslijepodnevnim satima gdje se okupilo oko 250 sudionika. Linux je zauzimao zapaženo mjesto na konferenciji kao dio IBM-ove on-demand strategije. To se moglo prepoznati i po plakatima na kojima je gotovo uvijek (makar u kutu) bio pingvin presvučen u plavo (IBM-ov Linux logo). Također, hostese su bile obučene u plave frakove što je bio još jedan argument. Od predavanja, izdvojili bi Linux/Open related:

Rudolf Simmer: Linux@IBM - Absolutely Committed
Tom Boonen: Linux in large enterprises and government-German government
Nenad Perko iSeries, Linux i konsolidacija opterećenja
Vlatko Košturjak: Linux - "Open is beautiful"

I noćni dio konferencije je bio uzbudljiv. A posebno bih istaknuo plesačice koje su imale pingvine iscrtane na svojim tijelima ;)

Igrom slučaja, bio sam sudionik i 2. Slovenske Linux konferencije koja se održala u Portorožu. Trajala je dva dana (29.09 i 30.09). Sudionika je bilo mnogo, no, nažalost ne znam točne brojke u ovom slučaju. Ispred dvorana su bili izložena Linux rješenja raznih firmi kojih u Sloveniji zaista ne manjka. Od raznih tečajeva do potpunih implementacija metodom "ključ u ruke". Kvaliteta samih predavanja i programa je bila na visokoj razini. Spomenimo samo da je u programskom odboru bio i poznati Jon "Maddog" Hall (Linux International, ZDA) što dovoljno govori o svemu. Također, Slovenska državna uprava je otišla daleko i u primjeni Linuxa za razne poslove. Koliko je to daleko otišlo može posvjedočiti da je državna uprava osnovala odbor koja ima zadatak utvrditi funkcionalnost KDE-a i GNOME-a za desktop. Svaka daljnja riječ je suvišna.

Ukoliko ste se nalazili na području pokrivenosti Radio Knina u Subotu 4.10, mogli ste čuti emisiju "Veseli Hackeri" sa temom Linux, a gost je bio i predsjednik HULK-a tj. moja malenkost. Toliko o prošlotjednim Linux zbivanjima.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS