Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
22 korisnika je online (6 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 22

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : TRANSNACIONALNI HACKMEETING - dijeli, upoznaj, misli
Poslao Anonimni majstor on 12.12.2003 19:39:40 (1362 Čitanja)
Novosti

Odobrio: ivana. Napisao: ivana.
od prije nekoliko godina susretima razlicitim krugova hackera, hacktivista i medijskih aktivista kruzi ideja o samo-organiziranju susreta na kojima bi se ljudi sa hackerskim stavom, usmjerenim na sva moguca podrucja - od tehnologije, preko politike pa do sebe samih, mogli upoznati, dijeliti i zajedno promisljati nove nacine transformiranja svega sto ih okruzuje.

razna nacionalna, regionalna i lokalna okupljanja vrlo razlicitih pojedinaca ujedinjenih u ljubavi prema tehnologiji, komunikaciji, mijenjanju drustva i umrezavanju ljudi, stvari i paradigmi bila su organizirana sa mnogo entuzijazma i osjecajem da je u sklopu ovih tema moguce ujediniti sasvim razlicite grupacije.

izgleda da je sazreo trenutak za organizaciju dogadjanja koje ce okupiti ljude sirom (geografske) europe, mediterana, bliskog i dalekog istoka..., a ovo je poziv za realizaciju.

ovaj dogadjaj organizirat ces ti, a ne netko drugi: pripremi svoju radionicu, debatu, seminar na kojem si ove godine sudjelovao, pricaj o stvarima o kojima zelis, o razlogu ili projektu radi kojeg zelis susresti druge hackere (a da bi sudjelovao ne moras biti ni geek ni hacker!).

transnacionalni hackmeeting (transhackmeeting ili thk), kako je nazvan dogadjaj, ugostit ce krajem lipnja 2004. squat monteparadiso u puli.
ako zelis pomoci u organizaciji ili sudjelovati, pretplati se na mailing listu thk@autistici.org (http://www.autistici.org/mailman/listinfo/thk) i prosiri glas preko svojih lokalnih kanala.

linkovi:
kratki video koji donosi malo atmosfere s hackmeetinga 2002. (59 mb)
transhackmeeting
monteparadiso hacklab
hackmeeting

Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 24.12.2003 19:15:42  Izmjenjeno: 24.12.2003 19:15:42
 Re: TRANSNACIONALNI HACKMEETING - dijeli, upoznaj, misli
Erm jel moze neko napisat malo vise o tome jerbo meni nije apsolutno nista jasno?


--
Vid
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS