Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
14 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 14

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u Hrvata : Iskon: Država ostaje uz Microsoft
Poslao Anonimni majstor on 29.04.2004 16:01:06 (1880 Čitanja)
Linux u Hrvata

Odobrio: kost. Napisao: Anonymous.
Iskon, pak, za razliku od Radmanova govora, jasno daje do znanja: "Flert države s pripadnicima hrvatske open-source zajednice, dakle, potrajao je kraće no što se očekivalo: država će nastaviti koristiti softver tvrtke Billa Gatesa." Zanimljiv je i podatak da je za obnavljanje ugovora osigurana prilično manja količina novca - umjesto 50 milijuna kuna, priča se o samo 17...Link

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 29.04.2004 16:59:44  Izmjenjeno: 29.04.2004 16:59:44
 Re: Iskon: Država ostaje uz Microsoft
Novinar, autor tog članka, očito nema pojma o događajima i razgovorima koji su prethodili Windaysima. Nitko nikada ispred HULK-a nije tražio niti očekivao da će država *raskinuti* ugovor s Microsoftom. Jedino o čemu se pričalo i što je dano do znanja je da će Ured sugerirati šire prihvaćanje open sourcea, otvorenih standarda i potaknuti ravnopravnije sudjelovanje na natječajima. Oni su sami izjavili da će s Microsoftom sklopiti "manje kruti" ugovor nego do sada. Dakle, gđa. Šimić nije u Opatiji rekla ništa neočekivano niti drugačije nego do sada.

Ivan Guštin

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 01.05.2004 12:50:52  Izmjenjeno: 01.05.2004 12:50:52
 Re: Iskon: Država ostaje uz Microsoft
Napisao: gordan
Naravno da Vlada RH neće raskinuti ugovor sa Microsoftom posebno zato što su sve ili gotovo sve korisničke aplikacije rađene za takvo okruženje.. (Primjerice vlada bogatog Japana je zadužila struku da joj napravi studiju koliko bi je koštalo za prelazak sa Microsoftovi OS-a na open source).Mislim da bi i hrvatska vlada trebala pokrenuti jednu takvu studiju i napraviti javni natječaj za izradu korisničkih aplikacija.
Tek onda bi se vidjela ozbiljnost namjere da se i drugim dade mogučnost ravnopravne igre. Dok se to ne dogodi uvjek nam ostaje "dobra rijeć i tapšanje po obrazu"
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS