Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
17 korisnika je online (10 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 17

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u Hrvata : PC Chip: Linux ofenziva
Poslao Anonimni majstor on 28.05.2004 4:31:10 (1997 Čitanja)
Linux u Hrvata

Odobrio: igustin. Napisao: igustin.
Novi broj PC Chipa donosi članak na dvije stranice o nekoliko događaja: tribini u KIC-u, DORS/CLUC 2004, te Housing Linux Dayu.

Članak je objektivno pisan (iako me čudi tako kratki prikaz DORS/CLUC-a, ali VIDI nije objavio ni to), ali se ponovo implicira da je na tribini bilo govora o tome da državna uprava možda neće produljiti ugovor s Microsoftom, a da su nekoliko dana kasnije u Opatiji na Windaysima raspršene sve dvojbe, te da će Vlada ipak produljiti ugovor.

Iako će se i ovaj članak zaboraviti, ovim putem ipak apeliram na novinare da navode činjenice i točne informacije, a ne svoje konstrukcije koje stvaraju krive zaključke. U ovom slučaju se to odnosi na činjenicu da na tribini u KIC-u u ni jednom trenutku nije rečeno da se Vlada dvoumi oko produljenja ugovora s Microsoftom, niti je itko iz Linux zajednice to tražio ili očekivao. Gđa. Diana Šimić je u Opatiji rekla isto ono što je rekla i na tribini: da će Vlada sigurno produljiti ugovor s Microsoftom, ali da će se preporučiti i postupno uvođenje open sourcea. Osim toga, upravo su ljudi iz Linux zajednice sugerirali polagano uvođenje Linuxa, uz edukaciju i definiranje standarda.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS