Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
10 korisnika je online (5 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 10

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Internet : “GO DIGITAL” S OTVORENIM KODOM
Poslao Anonimni majstor on 31.08.2004 13:47:51 (2691 Čitanja)
Internet

Odobrio: igustin. Napisao: Anonymous.
Ove jeseni u sklopu projekta “KONKURENTNOST > EU 2007” kojeg vodi Regionalna razvojna agencija Zagrebačke Županije održat će se više predavanja i radionica o potrebi i mogućnosti uključenja u informacijsko društvo malih i srednjih tvrtki kako bi povećale svoju konkurentnost na svjetskom tržištu posebice tržištu Europske Unije te se upoznale i pripremile za pristup predpristupnim fondovima EU za razvoj malih i srednjih poduzeća.
Hrvatska Udruga Linux Korisnika je jedan od partnera u projektu zadužena za osiguranje informatičkih alata kojima je moguće uključenje u informacijsko društvo. Unutar udarnog programa projekta “GO DIGITAL za šefove malih i srednjih poduzeća” pokazat će se kako je to priključenje moguće pomoću tehnologija i alata iz domene otvorenog koda odnosno slobodne programske podrške koje promovira EU.


Teme koje će se pokriti predavanima i radionicama su:

1. "digital art"

Postavljanje vlastitog web portala pomoću (XX, mambo, plone, ez publish, typo3, php-nuke, yy odabrat ćemo najprikaladniji (čitaj najjednostavniji)) sustava za upravljanje sadržajem Kako postaviti vlastiti portal na Internet? Rad s programom za obradu slika GIMP Obrada i stvaranje rasterskih slika pomoću GIMP programa. Instalacija i konfiguriranje Linux računala s HRID distribucijom Kako instalirati i podesiti Linux na računala za korištenje u domu ili manjem uredu FLOSS programska podrška za prikaz multimedijalnih sadržaja, Mplayer, XMMS Kako na Linux računalu slušati glazbu i gledati filmove.

2. e-government

Internet servisi državne uprave za građane i poduzetnike u Hrvatskoj Pregled postojećih Internet servisa državne uprave u Hrvatskoj i način njihovog korištenja, npr. http://sudreg.pravosudje.hr/ uvid u Sudski registar, http://www.hzz.hr/ slobodna radna mjesta na zavodu za zapošljavanje i ostali ...

3. e-business

Izrada web portala male ili srednje tvrtke s web trgovinom primjenom sustava za upravljanje sadržajem Kako postaviti web portal i Internet trgovinu za malu i srednu tvrtku. Koncipiranje web sitea, izbor programske podrške, praktični primjeri. Instalacija i praktično korištenje OpenOffice.org uredskog paketa Prikaz instalacije OpenOffice.org uredskog paketa i tečaj korištenja. Linux kao mrežni server za male i srednje tvrtke, instalacija i korištenje Koje su mrežni servisi potrebni maloj i srednjoj tvrtki i kako ih postaviti na Linux računalo. Uspostava groupware sustava - elektronički rokovnik za sve djelatnike Kako upravljati zadacima i resursima na intranetu male i srednje tvrtke.

Traže se volonteri

U projektu će sudjelovati volonteri HULK-a, iskusni u javnim predavanjima, a ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane mlade snage i one koji se tako osjećaju, a misle da mogu pridonijeti održavanju ovih događaja predavanjem, držanjem radionice ili jednostavno kako demonstratori za Linux OpenOffice i druge slobodne alate neka se svakako jave na work@linux.hr. Posebice oni iz mjesta u kojima će se odvijati navedena predavanja i radionice.

Navedena događanja odvijat će se u sljedećim mjestima:

Rujan - zapadni krak Zagrebačke Županije - Samobor Listopad - južni krak Zagrebačke Županije - Velika Gorica Studeni - istočni krak Zagrebačke Županije - Dugo Selo, Vrbovec

Tijekom sljedećih dana očekujte nove informacije

Milan Rajačić Tajnik HULK-a

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 02.09.2004 2:24:36  Izmjenjeno: 02.09.2004 2:24:36
 Re: “GO DIGITAL” S OTVORENIM KODOM
Odlično, međutim i mi iz drugih sredina smo zainteresirani za navedene teme. Gdje i kako se prijaviti?

Andrija Krbot
Petrokemija Kutina

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 02.09.2004 2:28:11  Izmjenjeno: 02.09.2004 2:28:11
 Re: “GO DIGITAL” S OTVORENIM KODOM
Odlično, međutim i mi iz drugih sredina smo zainteresirani za navedene teme. Gdje i kako se prijaviti? Ili kako nešto slično organizirati i u Sisačko Moslavačkoj županiji?

Andrija Krbot
Petrokemija Kutina
andrija.krbot@zg.htnet.hr

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 02.09.2004 3:38:49  Izmjenjeno: 02.09.2004 3:38:49
 Re: “GO DIGITAL” S OTVORENIM KODOM
Uskoro će biti objavljena satnica i mjesta događanja, a svi su dobrodošli. Takodjer, planira se i Linux instalfest za jedan vikend (11., 12., 18.,19. rujna), ukoliko bude dovoljno ljudskih resursa. Pa tko je zainteresiran pomoći ljudima da dobiju Linux i osnovne upute dobrodošao je s prijavom na work@linux.hr

Organizacija u drugim sredinama je moguća i dobrodošla. Potrebno je pronaći zainteresiranog nositelja projekta. Zatim su potrebni organizacijski partneri projekta za izvođenje stručnog dijela i sponzori za pomoć u infrastrukturi. Što se tiče stručne pomoći i savjeta oni se mogu dobiti od ljudi iz HULK-a, a vjerujem da će i sa strane nositelja projekta postojati dobra volja za pomoć i međužupanijsku suradnju.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS