Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
12 korisnika je online (6 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 12

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
LasTTuesday : Rishab Ayer Ghosh na LastTuesday-u u mami 28.09.04 u 19:00h
Poslao Anonimni majstor on 24.09.2004 8:35:26 (2003 Čitanja)
LasTTuesday

Odobrio: igustin. Napisao: nenadromic.
Pozivamo vas na izlaganje Rishaba Ayera Ghosha u utorak, 28. rujna, 19h, klub za net.kulturu [mama], Preradovićeva 18.

Rishab Ayer Ghosh će govorit o posljedicama razvoja i primjene slobodnog softvera i otvorenih tehnoloških standarda na širi društveno-ekonomski razvitak i napredak prema društvu znanja.

O predavaču

Rishab Ayer Ghosh veliki je promicatelj i zagovornik slobodnog softvera, softvera otvorena kôda i otvorenih informacijsko-tehnoloških standarda. Ovaj Indijac s boravištem u Nizozemskoj pokretač je najutjecajnijih organa refleksije o širim socio-ekonomskim domašajima primjene slobodnog softvera: časopisa o političkoj ekonomiji informacijskih tehnologija - First Monday (koji je ujedno i najčitaniji on-line časopis sa znanstvenom recenzijom na Internetu) i prvog iscrpnog empirijskog istraživanja o primjeni i razvoju slobodnog softvera u svijetu - FLOSS studije (iz koje je kratica FLOSS - free/libre/open source software - i krenula u svijet).

Širu diskusiju o ekonomskim osnovama slobodne proizvodnje i razmjene informacijskih dobara svojedobno je obilježio ogledom Tržišta kotla: ekonomski model trgovine slobodnim dobrima i uslugama na Internetu. Trenutno radi kao predavač na MERIT/International Institute of Infonomics sveučilišta u Maastrichtu i provodi međunarodna istraživanja o primjeni slobodnog softvera i njegovom značaju za globalni društveni razvoj.

O programu

LasTTuesday je forum za okupljanje neprofitnih inicijativa, projekata, pojedinaca i organizacija koji djeluju na područjima edukacije, kulture, umjetnosti, civilnih inicijativa i medija, a primarno kroz uporabu interneta i novih informacijskih tehnologija. Tematskim okupljanjima posljednjeg utorka u mjesecu, publiciranjem na web stranicama i komunikacijom na mailling listama, krug okupljenih sudionika treba svojim djelovanjem stvoriti širu sliku o informacijskim tehnologijama i njihovoj uporabi u civilnom društvu kao alatu ali i katalizatoru promijena. Lasttuesday djeluje na tragu srodnih inicijativa poput nettimea i lasttuesdaya iz Berlina.

Linkovi

First Monday: http://www.firstmonday.dk/
FLOSS studija: http://www.infonomics.nl/FLOSS/
Tržišta kotla: http://boo.mi2.hr/~ognjen/tekst/ghosh.html
LasTTuesday: http://lasttuesday.mi2.hr/

Rishab Ayer Ghosh također je sudionik CARNetove korisničke konferencije CUC, a njegovo gostovanje u Zagrebu ostvareno je suradnjom CARNeta i Multimedijalnog instituta.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS