Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
20 korisnika je online (3 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 20

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
GNU/Linux : Ljetnje kernel novice
Poslao kreator on 18.07.2005 11:59:26 (2814 Čitanja)
GNU/Linux

Čovjek bi očekivao da će nadolazeće vrućine i godišnji odmori usporiti ritam rada i razvoja Linux jezgre - ali naprotiv, LKML je upravo živnuo:

- Zahvaljujući A. Mortonu, nadolazeći 2.6.13 će svemu sudeći imati konfigurabilnu HZ varijablu (a nova standardna vrijednost je 250, naspram dosadašnjih 1000), što će imati višestruke dobre posljedice (manje provedenog vremena unutar jezgre, više za korisničke procese, itd). Naravno, ovaj potez je uzrokovao cijelu buru komentare na LKML listi, kao što to i inače biva sa većim promjenama.

- C. Kolivas (poznat po tzv. interactivity dodacima za jezgru) je nakon ConTest-a (test responsivnessa Linux jezgre) napisao novi benchmark pod imenom Interbench, koji za sada ima prilično upotrebljive rezultate i mjeri raznovrsne latencije jezgre.

- Programeri iz Intela (K. Chen i ostatak) su objavili Linux Kernel Performance Project, čija je osnovna zadaća usporedno testirati poboljšanja (i pogoršanja) različitih performansi pojedinih verzija Linux jezgre. Za sada koriste prilično uobičajeni set testova, nažalost isključivo na 64bitnim platformama (Xeon EM64t i Itanium2 - začudo, samo Intel procesori ).

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS