Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
25 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 25

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Igre i Zabava : Blizzard - World Of Warcraft
Poslao fritz on 22.11.2006 14:26:40 (2765 Čitanja)
Igre i Zabava

World Of Warcraft igrači na Linux platformi nedavno su doživjeli neugodno iskustvo kad im je Blizzard odjednom zabranio korisničke račune. Razlog takvog poteza je Blizzardova žestoka borba protiv bilo kakvog oblika varanja u njihovim igrama. Nedugo nakon toga, Blizzard je kontaktirao Cedega razvojni tim da uklone sumnju sa nedužnih korisnika, nakon čega je korisnicima omogućeno igranje te dodan kredit od 20 dana igranja. Moramo svakako pohvaliti Blizzardov potez jer nitko u zajednici nije očekivao da Blizzard podržava Linux u bilo kojoj mjeri.
Pismo isprike možete pogledati ovdje.Ukoliko Vas interesira kako su uopće Linux korisnici pokrenuli World Of Warcraft, to je obavljeno uz pomoć Cedega alata (nekad poznatog kao WineX). Osim World Of Warcraft, poznato je da dobro rade i ostale igre na tome : Max Payne, Warcraft III, GTA, ...

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
slobodan
Poslano: 23.11.2006 2:32:43  Izmjenjeno: 23.11.2006 2:32:43
Linux Master
Aktivan od: 04.01.2005
Mjesto: 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Broj postova: 2391
 _CM_RE: Blizzard - World Of Warcraft
Ne bih se zalijetao s izjavama o linux podršci.

Jedini razlog zašto su reagirali je zato što su
dobili navalu kritika, a interesantna mi je ta "very small percentage of those accounts", pitam se koji je stvaran broj cedega korisnika.

Nigdje ne piše da podržavaju linux u bilo kojem smislu, nego su samo odlučili pustiti korisnike cedege koji plaćaju svoj account da ga i dalje koriste dok god je to po pravilima korištenja. I to su vjerojatno napravili zato što ipak nije baš sitan broj tih korisnika i što su im cičali cijelo vrijeme.

Ajd, s te strane je Blizzard ekipa korektna, slušaju svoje potrošače. Ali to je sve što su napravili. Pustiti nekoga da nešto radi ako ti ne smeta je sasvim druga stvar nego podržavati ga. Blizzard i dalje NE podržava linux korisnike ni na koji specifičan način, samo puštaju cedegaše da se igraju. U biti, do ovog "incidenta" nisu ni znali za postojanje cedege (što su i komentirali u pismu) i da se njihova guska koja nese zlatna jaja vrti i na linuxu.

Autor Mišljenje
fritz
Poslano: 23.11.2006 7:53:38  Izmjenjeno: 23.11.2006 7:54:54
Upravo došao
Aktivan od: 18.10.2005
Mjesto: Nasice/Zagreb
Broj postova: 18
 _CM_RE: Blizzard - World Of Warcraft
Polako, Slobodan, polako ...

Nigdje u tekstu ne pise da Blizzard podrzava Linux, sto je sasvim logicno. Takodjer, logicno je da u izjavi glasi manji postotak zabranjenih racuna.

Radilo se o one-time procesu koji je odradjen uz pomoc Cedega tima, to je sve. Svakako zasluzuju pohvalu jer zabrana racuna na Battlenet-u igracima nije nista nepoznato.

Ima li netko od vas da igrate WoW koristeci Cedega?

Autor Mišljenje
slobodan
Poslano: 23.11.2006 9:24:17  Izmjenjeno: 23.11.2006 9:24:17
Linux Master
Aktivan od: 04.01.2005
Mjesto: 33 stupnja i 4 minute sjeverno, i zatim 5 koraka na zapad
Broj postova: 2391
 _CM_RE: Blizzard - World Of Warcraft
Hm, ja pričam o tvojoj vijesti, ne o onome pismu koje su Mećavci poslali:

"Moramo svakako pohvaliti Blizzardov potez jer nitko u zajednici nije očekivao da Blizzard podržava Linux u bilo kojoj mjeri."

Daklem, Mećavci ne podržavaju linux u ikojoj mjeri, samo su ovaj put saznali nešto novo i pustili poštene ratnike da i dalje virtualno ratuju. Možda tražim dlake u jajetu, ali bilo bi šteta da se ekipa bezrazložno raduje...
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS