Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
27 korisnika je online (1 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 27

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Operativni sustavi : Britanske škole neće Windows Vista
Poslao inekic on 15.01.2008 14:30:29 (2070 Čitanja)
Operativni sustavi

British Educational Communications and Technology Agency (Becta), tijelo nadležno za školstvo u Velikoj Britaniji, nedavno je objavilo izvješće na 40 stranica u kojem se kaže kako niti Windows Vista niti paket uredskih programa Office 2007 sa sobom ne donose prednosti koje bi opravdale troškove prijelaza. Samo prijelaz na Vistu stajao bi jednu englesku osnovnu školu oko 6500 eura, a za sve škole u Britaniji i Walesu trebalo bi potrošiti oko 230 milijuna eura. Osim visokih troškova, jedan od razloga odbijanja novih Microsoftovih proizvoda je i nedovoljna podržanost standardiziranoga formata OpenDocument (ODF). Također se školama preporuča konfiguracija koja učenike, učitelje i roditelje neće sprječavati u uporabi alternativnih proizvoda, zalažući se i za veću primjenu OpenSource proizvoda.

Naše Ministarstvo prije nekoliko tjedana poslalo je školama instalacijski DVD s Vistom i Office-om 2007. Nije mi poznato koliko je na tomu zaradio Microsoft Hrvatska, niti na koja računala bi se taj softver trebao instalirati (u našoj školi nijedno ne ispunja zahtjeve Viste) niti tko bi tu instalaciju trebao obaviti (valjda učitelji informatike besplatno?).

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Grof
Poslano: 15.01.2008 16:12:51  Izmjenjeno: 15.01.2008 16:12:51
Linux Master
Aktivan od: 25.10.2007
Mjesto: Zagreb
Broj postova: 351
 Re: Britanske škole neće Windows Vista
Da, kad je kod nas sve u amaterskoj fazi od politike na dolje. Svi samo gledaju osobni interes i kako strpati koju kunu u svoj (s naglaskom na - svoj) džep! Da svi misle kao linux-zajednica bili bismo u puno boljem položaju u Europi i više bi nas se cijenilo.

Cijela Europa okreće se slobodnom kodu i Linuxu, ali ne ni glasamo za Microsoft jer od toga netko ima osobnu korist. Divno!
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS