Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
9 korisnika je online (3 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 9

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Hardware : LM_Sensors 3.0.3
Poslao v-v on 28.09.2008 18:59:21 (2193 Čitanja)
Hardware

LM_Sensors, vodeći open source projekt za nadgledanje hardwarea kroz parametre poput temperature, voltaže, brzine okretaja i sl. je dobio prvu slijedeću novu verziju nakon 3.0.2 verzije koja je bila izašla u svibnju. Naime, Jean Delvare je jučer službeno najavio 3.0.3 verziju LM_Sensora.

Ova verzija donosi dvije veće promjene. Prva se tiče poboljšanja u pwmconfig alatu koji pomoću modulacije širine impulsa regulira brzine ventilatora te provjerava svaku PWM kontrolu prolazeći kroz svaku te gaseći je i paleći pritom određujući ispravnost iste, a druga donosi povećanje broja uređaja koje sensors-detect alat prepozna.

Jean napominje da je neovisno o velikim poboljšanjima u pwmconfigu još mnogo posla ostalo za napraviti te da je čak moguće da kompletni alat bude ponovno napisan u drugom jeziku.

Sensors-detect bi trebao podržavati desetak novih uređaja, a dodana je i podrška za još šest njih. Neki od nedavnih zakrpa tiču se podrške za MacBook Air, Intel Core i7 i AMD Phenom, a među novo podržanim su: VIA C7 procesori, SMSC EMC6D103, Maxim MAX6654/MAX6690, Texas Instruments THMC51, VIA VT1212, ITE IT8720 i Texas Instruments TMP411.

Službenu najavu LM_Sensora 3.0.3 možete pročitati na mailing listi.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS