Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
19 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 19

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Hrvatska Udruga Linux Korisnika :  Radionica o sigurnosti bežičnih mreža (WEP i WPA enkripcija)
Poslao pootzko on 28.10.2008 17:27:21 (2046 Čitanja)
Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu o sigurnosti bežičnih mreža koja će se održati u nedjelju 2.11.2008 u 16h u Osijeku u prostoru Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Osijek. Radionicu će održati članovi Hrvatske udruge Linux korisnika Osijek u suradnji s Klubom Info Junior.

Predavač: Boris Jukić
Lokacija: Osijek, Vukovarska 3
Vrijeme održavanja: 02.11.2008. u 16h (nedjelja)

Teme su sljedeće: Legalni aspekti napada na WEP i WPA enkriptirane bežične mreže, lažna sigurnost pri filtriranju MAC adrese (postavljanje lažne MAC adrese), praćenje i sniffing prometa, cracking WEP-om zaštićene pristupne točke sa i bez klijenta te WPA cracking.

Svrha radionice je edukacija kako bi se uvidjelo koliko je današnja tehnologija ranjiva te kako sami možete što bolje zaštititi svoje bežičnu mrežu i podatke. Želimo potaknuti sve da razmisle o nesavršenosti sustava koji se danas koriste te čiju "sigurnost" uzimaju zdravo za gotovo. Najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Molimo one koji posjeduju vlastita prijenosna računala da ih ponesu sa sobom na radionicu kako bi i pomoću njih, ukoliko podržavaju packet injection, mogli odraditi praktični dio radionice. Onima koji su zainteresirani za radionicu, ali nisu toliko upoznati s ovim područjem, a kako bi lakše pratili teorijski dio te lakše sudjelovali u praktičnom dijelu radionice, preporučamo da pročitaju ponešto o ovim temama na nekim od sljedećih linkova:

MAC adresa
WEP enkripcija
WPA enkripcija
Probijanje WEP zaštite
Cracking WPA i WEP mreže
Sniffing prometa ili analiza paketa

Također, kako bismo se mogli prostorno organizirati, molimo sve zainteresirane da se prijave za radionicu slanjem e-maila pod naslovom "WEP/WPA cracking radionica" na adresu info@linux-osijek.org ili da se prijave na našem forumu. Ukoliko se pokaže veliki interes za ovu temu, radionica će se ponoviti kako bi ju svi

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS