Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
24 korisnika je online (5 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 24

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Igre i Zabava : μArs festival na FER-u
Poslao kost on 11.01.2009 17:15:20 (1472 Čitanja)
Igre i Zabava

Nakon nešto više od godinu dana dolazi drugi po redu μArs festival koji se održava od 13. do 27. siječnja na FER-u. Ideja festivala je da prikaže razvoje moderne audio-vizualne umjetnosti pod utjecajem razvoja računalne tehnologije i interneta. Upravo taj tehnološki napredak koji se odvija proteklih desetak godina je omogućio razvoj novih smjerova u audio i video umjetnosti, a isto tako i transformaciju već postojećih.

Osim samih nastupa festival uključuje predavanja i radionice koje vode autori koji sudjeluju na festivalu. Tako publika nije samo pasivan promatrač nastupa već se i aktivno može educirati o tehnikama i alatima koje autori koriste. Radionice su besplatne i održat će se na FER-u u sivoj vijećnici s početkom u 17h.

Ističemo Fluxus radionicu koja se bazira na livecoding grafičkom okružju koje omogućuje mijenjanje programa za vrijeme njegovog izvođenja, tj. u realnom vremenu može se kontrolirati izvođenje programa dok i sama publika ima uvid u to što se i kako događa gledajući izvorni (source) kod. Zatim tu još dolaze podrška za analizu zvuka, primanje midi i OSC poruka itd. Sve to omogućuje zapanjujuće vizualne live nastupe.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS