Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
34 korisnika je online (7 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 34

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Sigurnost sustava : Radionica o sigurnosti bežične mreže u Čakovcu
Poslao kost on 18.11.2009 10:05:18 (2251 Čitanja)
Sigurnost sustava

U subotu, 21.11.2009. u 14 h u Autonomnom centru – ACT (Dr. Ivana Novaka 38, 1. kat, Čakovec) održat će se radionica o sigurnosti bežične mreže koju će održati članovi Hrvatske udruge Linux korisnika Osijek u suradnji s Autonomnim centrom – ACT.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju na e-mail edukacija@actnow.hr.

Teme koje će biti obrađene na radionici su: legalni aspekti napada na WEP i WPA enkriptirane bežične mreže, lažna sigurnost pri filtriranju MAC adrese (postavljanje lažne MAC adrese), praćenje i sniffing prometa, cracking WEP-om zaštićene pristupne točke sa i bez klijenta te WPA cracking.

Svrha radionice je edukacija kako bi se uvidjelo koliko je današnja tehnologija ranjiva te kako sami možete što bolje zaštititi svoje bežičnu mrežu i podatke. Želimo potaknuti sve da razmisle o nesavršenosti sustava koji se danas koriste te čiju "sigurnost" uzimaju zdravo za gotovo. Najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Molimo one koji posjeduju vlastita prijenosna računala da ih ponesu sa sobom na radionicu kako bi i pomoću njih, ukoliko podržavaju packet injection, mogli odraditi praktični dio radionice. Onima koji su zainteresirani za radionicu, ali nisu toliko upoznati s ovim područjem, a kako bi lakše pratili teorijski dio te lakše sudjelovali u praktičnom dijelu radionice, preporučamo da pročitaju ponešto o ovim temama: MAC adresa,
WEP enkripcija,
WPA enkripcija,
Probijanje WEP zaštite,
Cracking WEP i WPA bežične mreže,
Sniffing prometa ili analiza paketa,
Simple WEP Crack.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS