Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
22 korisnika je online (9 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 22

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u poslovnom okruženju : ARES Commander Edition CAD za Linux
Poslao ljubo on 30.09.2010 10:36:00 (2363 Čitanja)
Linux u poslovnom okruženju

Tvrtka Graebert GmbH izdala je ARES Commander Edition 1.0 za Linux, multi platformsku (Win, Mac, Linux) CAD aplikaciju opće namjene kompatibilnu s AutoCAD(r) DWG formatom datoteka (formati od R12-2010).

Za razliku od nedavno izašlog Bricscada Classic, ARES Commander ima podršku za 3D, odnosno ACIS modeler.
Za sada je 32-bitna aplikacija sa podrškom za Ubuntu 9.20, Fedoru 11, Suse 11.2 (deb, rpm i tar.gz).

Tvrtka Dassault Systems koristi ARES Commander kao bazu za svoj 2D CAD DraftSight čije se izlaženje očekuje do kraja godine.

Cijena ARES Commander-a u promotivnom periodu je snižena za 50% i iznosi 495 eura.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
mnalis
Poslano: 02.10.2010 6:37:32  Izmjenjeno: 02.10.2010 6:37:32
Linuxaš wanna-be
Aktivan od: 01.03.2006
Mjesto: Zagreb
Broj postova: 33
 Re: ARES Commander Edition CAD za Linux
Kako za ARES tako i za ranije spomeniti Briscad i sl. - bilo bi lijepo kada bi posteri koji šalju takve novosti jasno napisali da se (nažalost) radi o zatvorenom i neslobodnom (dakle: non-free, closed source, proprietary) softveru.

Kako bi to http://www.gnu.org/gnu/thegnuproject.html rekli:

Citat:
Watch out, though—a number of companies that associate themselves with the term “open source” actually base their business on nonfree software that works with free software. These are not free software companies, they are proprietary software companies whose products tempt users away from freedom. They call these programs “value-added packages”, which shows the values they would like us to adopt: convenience above freedom. If we value freedom more, we should call them “freedom-subtracted” packages.


Mene je do Linuxa (a definitivno nisam sam tu) privuklo upravo to što je open source. Stavljanjem dovoljno closed sourcea na njega isti se neće ama baš ništa razlikovati od nekog zatvorenog softvera. A kada convenience postane bitniji od te otvorenosti, nije li vrijeme da se iskreno zapita ne bi li možda i MS windowsi ponekad bili nekad više convenient od Ubuntua ili Debiana ili Fedore?

Jer što je otvorenije - Ubuntu koji vrti ARES Commander, ili Microsoft Windowsi koji vrte Firefox? Jednako su zatvoreni.

No svakom ono što želi, nemam namjeru nikog tjerati da prihvaća open source ili free software mišljenja... Samo bi bilo fer da se jasno i glasno napiše u takvim vijestima točno o čemu se radi - jer ipak je ovo mjesto gdje je ljudima stalo do nekih stvari. Ovak ispada kao da na forumu za vegetarijance netko piše kako mu je super neki recept, a skriva činjenicu da je glavni sastojak špek
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS