Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
22 korisnika je online (3 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 22

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Linux u Hrvata : Algebra će besplatno educirati držvne službenike o slobodnom softveru
Poslao igustin on 01.04.2012 4:14:38 (2340 Čitanja)
Linux u Hrvata

Napomena: ova vijest je prvotravanjska šala.


U sklopu svoje promotivne kampanje kojom Algebra zajedno s Visokom školom za primjenjeno računarstvo želi pomoći mladima i nezaposlenima u stjecanju znanja i IT certifikata objavljeno da je s potpisan ugovor s Ministarstvom uprave o provođenju edukacije državnih službenika o slobodnom softveru.

Edukacija je dio Plana Vlade RH u postupnom uvođenju i širem korištenju slobodnog softvera otvorenog koda, i prva konkretna mjera Radne skupine za otvoreni kod. Irena Petrijevčanin Vuksanović je ispred Radne skupine i Centra za otvoreni kod pri NSK izrazila zadovoljstvo ovim prvim korakom i najavila niz idućih koraka u tom smislu kao pripreme državnih institucija na nove standarde, programe i platformu.

"Izuzetno smo zadovoljni dogovorenim, jer je to preduvjet da djelatnici Tijela Državne Uprave budu spremni za promjene koje nam predstoje." rekao je Darko Parić, pomoćnik Ministra uprave za informatizaciju.

Marin Franković, MVP, predavač na Visokoj školi i voditelj katedre za operacijske sustave kaže: "Naša Visoka škola se pokazala kao izvrsno mjesto za edukaciju mladih, pa i doškolovanje zaposlenih. Ovime pokazujemo da nismo orijentirani isključivo na Microsoft i ostale vlasničke zatvorene sustave, već smo spremni pomoći u migraciji na otvoreni kod."

Više o tome: www.uprava.hr, www.linux.hr, www.bug.hr, www.algebra.hr, www.racunarstvo.com, www.jutarnji.hr, www.index.hr, otvorenikod.nsk.hr, www.hrt.hr, www.tportal.hr, www.vlada.hr.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Grof
Poslano: 01.04.2012 8:12:26  Izmjenjeno: 01.04.2012 8:12:26
Linux Master
Aktivan od: 25.10.2007
Mjesto: Zagreb
Broj postova: 351
 Re: Algebra će besplatno educirati držvne službenike o sl...
Još da nije 1. april bilo bi lijepo, ovako ispada da se u našoj zemlji samo za 1. travnja dešavaju dobre stvari, ali te traju jako kratko...

Autor Mišljenje
vuk
Poslano: 01.04.2012 8:48:31  Izmjenjeno: 01.04.2012 8:48:31
Upravo došao
Aktivan od: 03.05.2006
Mjesto:
Broj postova: 15
 Re: Algebra će besplatno educirati držvne službenike o sl...
Slijedeća vijest bi mogla biti kako od ovoga ništa jer državni službenici traže dnevnice za edukaciju, a kako država nema novaca onda su se Algebri zahvalili na ponudi, ali eto službenici ne odustaju od zahtjeva za dnevnicama.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS