Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
15 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 15

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Sigurnost sustava : HackOs - Smashing the stack radionica
Poslao valent on 06.07.2012 12:33:20 (1478 Čitanja)
Sigurnost sustava

Danas se jako malo ulaže u kvalitetnu zaštitu informatičkih sustava te su zbog toga napadi na iste sve učestaliji i uspješniji. Moguće je kvalitetno zaštititi informatičke sustave tako da budu manje izloženi curenju informacija i podataka što u konačnici smanjuje rizike od neovlaštenog pristupa podacima, smanjuje mogućnost od financijskih gubitaka, doprinosi reputaciji tvrtke te povećava njezinu produktivnost i učinkovitost.

Hrvatska udruga Linux korisnika u suradnji s Udrugom 01 organizira radionicu namijenjenu svima koji žele saznati koji su to prvi koraci koje treba poduzeti, a koji vode prema većoj sigurnosti vaših sustava i podataka. Demistificirat ćemo pojam hakera i hakiranja prikazavši tijekom radionice kako se prosječna razina sigurnosne zaštite može vrlo lako ugroziti.

Također, na praktičnom (tehničkom) dijelu radionice bit će demonstrirane metode i alati koji se koriste za napade na informacijske sustave. Radionica će se bazirati na izradi Buffer Overflow exploita pa će polaznici tako proći kroz sve korake koje sigurnosni stručnjaci prolaze kada žele neovlašteno upasti u računalne sustave, odnosno provjeriti i povećati razinu njihove sigurnosti.

Radionica će se održati u prostoru Euroherca, Hrvatske Republike 45 u Osijeku, u četvrtak (21.6.) s početkom u 16:30 sati.

Predavač je Bojan Alikavazović, sistem inženjer za područje računalne sigurnosti zaposlen u tvrtci Combis.

Zbog ograničenog broja mjesta prijave na radionicu su obvezne.

Prijavu za radionicu možete ispuniti putem web stranice www.linux-osijek.org, a sve dodatne informacije možete dobiti na email info@linux-osijek.org.

Ukoliko želite primati najave za takve i slične radionice možete se pretplatiti na mailing listu "obavijesti" na www.linux-osijek.org.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS