Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
26 korisnika je online (6 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 26

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
GNU/Linux : Poplava Linux PDA uredjaja
Poslao Anonimni majstor on 18.06.2001 12:15:35 (2894 Čitanja)
GNU/Linux

Odobrio: zlodi. Napisao: zlodi.
Linux Orbit donosi jos jedan u nizu prvih pogleda na Agenda VR3 PDA (personal digital assistant). Iako nije ni najbolji ni najjeftiniji ovaj uredjaj ima najvecu podrsku open source/Linux zajednice i najvjerojatnije je prvi izbor za svakog Linux poklonika. Cijena mu je 249$ a ukoliko pozelite developer edition platit cete samo 179$.
Jeftiniji od njega je Mitac MP-66 (149$) ali na njihovim stranicama ne moze se naci ni traga od nekakve podrske. Mitac jos priprema i nekoliko WebPAD uredjaja s Linuxom.
FIC je predstavio svoj 1st PDA ali ne donosi ništa osim osnovnih podataka a priprema i svoj WebPAD uređaj pod nazivom AquaPAD.
G.Mate je napravio Yopy PDA koji nudi vise od svih spomenutih a cijena "developer edition" uredjaja je 590$. Podrska za korisnike i developere je dostupna ali nije tako dobra kao za Agendu.
Compaq-ov iPAQ je najzreliji proizvod od svih navedenih a Compaq je s proizvodjacem Pocket Linuxa Transvirtual-om osnovao neprofitnu organizaciju HandHelds ciji je cilj razvoj i odrzavanje open source programa za takvu vrstu uredjaja. iPAQ je moguce nabaviti i kod nas za cca 5000 kn.
Ali to nije sve sto se tice Linux PDA uredjaja. Na adresi www.linux-vr.org otkrit cete da je moguce instalirati Linux na vecinu uredjaja koji su dizajnirani za Windows CE OS.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 19.06.2001 16:20:56  Izmjenjeno: 19.06.2001 16:20:56
 Re: Poplava Linux PDA uredjaja
Napisao: vuk
Na
Slashdot-u
se rasplamsala rasprava potaknuta usporednom recenzijom Yopy-a i iPAQ-a pa mozete provjeriti kakva su iskustva drugih ljudi.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS