Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
28 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 28

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : Mozilla i OpenOffice u završnici
Poslao Anonimni majstor on 31.03.2002 1:26:38 (1628 Čitanja)
Novosti

Odobrio: zlodi. Napisao: domazd.
Web-preglednik Mozilla stoji neposredno pred objavljivanjem svog prvog stabilnog izdanja 1.0 a ovih dana je objavljen i OpenOffice Build 641d, vjerojatno posljednje izdanje prije skoka na 1.0...



Web-preglednik Mozilla stoji neposredno pred objavljivanjem svog prvog stabilnog izdanja 1.0. Na razvijateljskoj web-stranici je kodno stablo već upotpunjeno; sudeći po tome, aktualni izvorni kod je raspoloživ isključivo u svrhe automatiziranih pokusa. Informativne stranice Mozillinog surazvijatelja Chrisa Nelsona "MozillaZine" citirajući statusno izvješće od 29. ožujka već najavljuju, da se s Mozilla 1.0 - Release Candidate 1 može računati već potkraj narednoga tjedna.

Od objavljivanja Mozilline inačice 0.9.9 je ispravljeno više od 240 pogrešaka, pa su svi napori trenutno okrenuti sakupljanju povratnih korisničkih informacija za novi kod. No, izlaskom inačice 1.0 Mozillin razvoj nikako neće biti usporen: već sada je napravljen novi razvojni red vožnje za buduće inačice 1.0.x i 1.1 kao i 1.2.

Ovih dana je objavljen OpenOffice Build 641d, vjerojatno posljednje izdanje prije skoka na 1.0. Kako bi se osvjedočili, da se korak prema konačnoj inačici ne čini prerano, razvijatelji ovog uredskog paketa su uključili i korisnike u procese odlučivanja: tko skine i iskuša razvojnu inačicu, do 7. travnja može sudjelovati u glasovanju o tome, da li dosegnuta Open Office-ova stabilnost i funkcionalni opseg opravdavaju oznaku "1.0" slijedećeg izdanja.

OpenOffice je proizišao iz projekta StarOffice, za koji je Sun od inačice 6.0 počeo zahtijevati plaćanje. Cilj projekta OpenOffice je jedan slobodan i besplatan paket uredskih aplikacija, koji bi radio na svim važnijim platformama. Trenutno je iz Mreže moguće besplatno snimiti funkcinorajuće pakete za GNU/Linux, Solaris i MS Windows.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS