Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
9 korisnika je online (3 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 9

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Microsoft : MS-biseri iliti anti-UNIX pod UNIXOM ;-))
Poslao Anonimni majstor on 03.04.2002 17:04:26 (1994 Čitanja)
Microsoft

Odobrio: kost. Napisao: domazd.
Iz stalne rubrike pod naslovom HUMOR, koju već godinama uređuje svima tako simpatični div iz Redmonda, evo opet jedne još svježe delikatese zakuhane baš ovih dana: naime M$ se još jednom vlastitom blamažom pobrinuo za vedro raspoloženje u redovima ne samo UNIXovih korisnika. Uoči Uskrsa je naime pokrenuta ozbiljna promidžbena kampanja posebne vrste...

Website, koji su tvrtke Microsoft i Unisys združenim snagama pokrenule neposredno pred uskršnje blagdane, a sve sa svrhom pridobiti ponuđače pristupa internetu za prelazak s UNIX-a na Windows 2000, i sam je bio poganjan UNIXom.

Stranice pod nadasve samouvjerenim i nadobudnim naslovom "We have the way out" (www.wehavethewayout.com, 198.63.57.204+130.94.214.143 rezervirane tvrtkom Unisys Corporation, Blue Bell, Pa., USA) su koristile i open source UNIX-inačicu FreeBSD u kombinaciji s Apacheom. Točnije: Rapidsite/Apa-1.3.14 (Unix), Frontpage/4.0.4.3, mod_ssl/2.7.1, Open SSL/0.9.5a pod FreeBSD-om.

Wehavethewayout.com je zamišljen kao dio nedavno pokrenute Microsoftove protuunixovske kampanje. Prvobitno je planirano, da se tijekom narednih 18 mjeseci nizom reklamnih i marketinških akcija prikažu Unisysov high-end poslužitelj u sprezi s Microsoftovim operacijskim sustavom Windows 2000 u čim ljepšim bojama, dok bi se istovremeno konkurentne proizvode (u prvom redu one Sunove) ocrnilo u što je moguće većoj mjeri.

U jednom od članaka objavljenih na dotičnom poslužitelju se moglo pročitati i slijedeće: "...Nikakvo čudo, što Vam UNIX daje osjećaj, kao da ste zatvoreni: Njime ste prikovani za jedan nefleksibilan sustav. Prisiljeni ste plaćati preskupe stručnjake. Iz dana u dan ste osuđeni na suočavanje s jednim prekompleksnim poslužiteljskim okružjem!..." Izlaz iz zatvora i oslobađanje od lanaca je dakako i slijepcima već ponuđen u samom nazivu wehavethewayout.com...

U međuvremenu je nezgrapni "duo Mortale" (Unisys+MS) veseli website povukao iz prometa, vjerojatno samo dok se uskovitlana prašina ipak malo ne slegne...

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 03.04.2002 17:32:40  Izmjenjeno: 03.04.2002 17:32:40
 Re: MS-biseri iliti anti-UNIX pod UNIXOM ;-))
Napisao: Slobodan
Bilo je na slashdotu da su kasnije stavili w2000 i IIS, ali da je odjednom sajt postao užasno nestabilan... :))))) Ako ništa drugo, uvijek možemo računati da su win proizvodi konstantni... U svojoj nestabilnosti... :)

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 03.04.2002 19:42:22  Izmjenjeno: 03.04.2002 19:42:22
 Re: MS-biseri iliti anti-UNIX pod UNIXOM ;-))
Napisao: domazd (domazd at mail dot ru)

Informacija, koju ovdje iznosiš Slobodane je posve točna:


Za vrijeme dok je još cjelokupni website bio pristupačan, na adresi 130.94.214.143 se nalazio MS Windows/SII a pod IP 198.63.57.204 u prilogu već opisani BSD sustav. Razlika između stranica na tim poslužiteljima je ta, da se ona hostirana pod FreeBSD-om dala prikazati a ona s Microsoftovog poslužitelja ne (prazno sivo-bijelo okno web-preglednika i dojava o već izvršenom prijenosu podataka ili pak jednostavno "Error 403").


Inače prema podacima Netcrafta (www.netcraft.com), tijekom prošlog mjeseca je došlo do pomaka tržišnog udjela na polju platformi za web-poslužitelje: Microsoft je navodno uspio povratiti skoro 2 milijuna websiteova ili 4,9 posto na ukupno 32 posto. No - u mom prilogu opisana - najnovija kampanja teško da je pridonijela tom nesumnjivom MS-uspjehu ))


Netcraft vjeruje, kako su veliki plus u korist Microsoftove zastupljenosti predstavljali prelasci velikih domain-hosting tvrtki register.com i Network Solutions na Microsoftove platforme.


Ove tržišne promjene su uslijedile prije svega na štetu poslužitelja Apache pod GNU/Linux sustavima kaže se dalje u izvještaju. No i pored toga Apache još uvijek trenutno ovladava 53,8 posto poslužitelja. Srazmjerno s gore navedenim brojkama, vrlo skromno se doimaju Sun/Netscapeov I-Planet-Software, kojem statistika dodjeljuje samo 2,3 %.

Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS