Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
30 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 30

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : Izišao gPhoto 2.0
Poslao Anonimni majstor on 06.04.2002 14:35:20 (1517 Čitanja)
Novosti

Odobrio: igustin. Napisao: domazd.
Za sve ljubitelje digitalne foto/video-umjetnosti razvijateljska ekipa programa gPhoto je priredila lijepo iznenađenje: predstavljena je inačica 2.0...

gPhoto je poznata alatka, namijenjena primjeni digitalnih kamera u kombinaciji s Unix-sustavima. Pri upravo objavljenoj inačici 2.0 se radi o u cijelosti iznova napisanoj aplikaciji, koja trenutno funkcionira sa zapovjednog redka, omogučavajući tako pristup nekoj od preko 100 podržavanih digitalnih kamera. Za razliku od prve inačice, gPhoto za sada dakle - na žalost - još nema grafičkih sučelja, koja se nalaze tek u fazi razvoja. Kako bi se omogućio pristup i onim kamerama, koje su pripojene putem USB-a, gPhoto koristi libusb 0.1.5 ili više. Opcionalno su podržavane i ostale biblioteke, primjerice libjpeg, aalib itd.

Na domaćim stranicama projekta može se pogledati popis svih podržavanih modela digitalnih kamera. Sam gPhoto podliježe GNU GPL a funkcionira na većini Unixovih derivata. Izvorni kod je već raspoloživ za snimanje s download stranica projekta.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS