Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
14 korisnika je online (6 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 14

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : Lindows Sneak Preview 2
Poslao Anonimni majstor on 10.04.2002 18:18:25 (1690 Čitanja)
Novosti

Odobrio: kost. Napisao: domazd.
Lindows.com se ovih dana odabranim beta-testerima obratio drugim preview-izdanjem svoje ne baš sasvim neprijeporne LindowsOS-distribucije...

Ti "beta-testeri", sam Lindows ih naziva "insideri", mogu se registrirati na Lindowsovim stranicama, a taj čin za sobom povlači obvezu plačanja "članarine" u visini od 99,- USD na ime jednogodišnjeg članstva.

Nakon što se tvrtka do sada prilično uspješno branila od napada Microsofta, koji se navodno pribojava brkanja Lindowsa i Windowsa, očigledno se do konca ove godine planiraju dalja preview-izdanja te prva release-inačica.

Najveća novost u preview 2 je tzv. click'n'run. Radi se o aplikaciji, kojom korisnik može lutati nekom vrstom virtualne robne kuće s vrhunskim aplikacijama za rad pod GNU/Linuxom. Ukoliko naiđe na neku aplikaciju, koja mu odgovara, može je uz plaćanje snimiti i odmah izravno instalirati ili pak naručiti na kućnu adresu. Demonstraciju opisanog se može pogledati online.

U ovom izdanju nisu poboljšavane sposobnosti izvođenja Windowsovih programa i automatskog prepoznavanja očvrsja. Ove stvari su ostavljene za naredno izdanje.

Najviše pozornosti LindowsOS" je privukao najavljenim sposobnostima izravnog izvođenja većine Windowsovih programa. To bi se trebalo postići ugradnjom projekta WINE u distribuciju. No Lindowsu bi konce mogla pomrsiti tvrtka Codeweavers, koja inače okuplja najvažnije razvijatelje projekta WINE, a koja je po pisanju NewsForge obustavila međusobnu suradnju. O razlozima prekida suradnje nije ništa objavljeno, ali za pretpostaviti je, kako se najvjerojatnije radi o sporovima oko pitanja licenci.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS