Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
9 korisnika je online (4 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 9

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : VMware 3.1 - virtualni PC
Poslao Anonimni majstor on 12.04.2002 14:20:08 (1646 Čitanja)
Novosti

Odobrio: igustin. Napisao: domazd.
Evo još jedne novosti i iz svijeta komercijalnih aplikacija: VMware je naime objavio, kako svoju novu inačicu "virtualnog PC-a" svim do sada registriranim korisnicima stavlja besplatno na raspolaganje...

Novoizašla aplikacija VMware 3.1 pored ispravaka naslijeđenih pogrešaka, nudi još i neke nove funkcije, koje su po riječima proizvođača zahtijevali korisnici. Tako se primjerice stroj sada da u svako doba zaustaviti ili opet pokrenuti, a po želji korisnika se ovaj postupak može pohraniti za kasniju opetovanu primjensku rutinu. VMware je u inačici 3.1 proširio svoju podršku na još neke GNU/Linux-distribucije, sa kojima ranije nije surađivao, a od sada podržava i Windowsov .NET Server Beta 3 i to kako u svojstvu gosta, tako i domaćinskog sustava.

VMvare 3.1 počiva - kao uostalom i drugi VMwareovi proizvodi - na patentno zaštićenoj tzv. MultipleWorlds tehnologiji. Iza tog zvučnog naziva se ne skriva ništa drugo, do li ono što bismo mi laici običnim riječima opisali kao softverski virtualni stroj, koji u okviru jednog operacijskog sustava nekom drugom OS-u i njegovima aplikacijama simulira osobno računalo.

VMware je dakako zanimljiv za sve one, koji se na primjer pod GNU/Linuxom ne žele ili ne mogu odreći Windowsovih aplikacija. Primjenom VMware je korisniku omogućeno paralelno korištenje više operacijskih sustava bez nužnosti novog podizanja računala. VMware inače, pored raznih Windows inačica, podržava još i GNU/Linux te BSD operacijske sustave.

Jedna, doduše vremenski na dobu od 30 dana ograničena ali i funkcionalna, inačica namijenjena je svima, koji još nisu upoznati s načinom rada i mogućnostima ove aplikacije se već može i snimiti s proizvođačevog poslužitelja. Puna inačica VMware 3.1 stoji 299,- USD za snimljenu a 329,- USD za onu distribucijsku inačicu u kutijama. Posjednici prethodnih inačica 2.x za nadogradnju bi morali odvojiti 99,- USD (download) odnosno 129,- USD (box).

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS