Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
7 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 7

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Microsoft : Microsoft podržava anti-open-source alijansu
Poslao Anonimni majstor on 24.08.2002 13:56:48 (1833 Čitanja)
Microsoft

Odobrio: igustin. Napisao: domazd.
Već nekoliko mjeseci unazad postoji jedna inicijativa, čiji je samoproglašeni cilj u biti mobilizacija javnosti, ustanova i tvrtki protiv namjera i nastojanja vladinih tijela pojedinih zemalja, da se započne i ustraje na pojačanom korištenju open-source softvera. Jedan od inicijativnih članova i glavnih financijera tog projekta je - pogađate - Microsoft.

Po pitanju je li open-source doista ozbiljna ili čak ravnopravna alternativa komercijalnim programima, Microsoft očigledno i dalje nastoji sve opcije mogućeg odgovora zadržati otvorenima. Još prije samo nekoliko tjedana su vodeći dužnosnici poduzeća izjavljivali, kako ne nalaze ništa loše u tome, što će mnoge vlade u svijetu u buduće, pored komercijalnog softvera, koristiti i open-source programe.

No, kako se tek nedavno ispostavilo, Microsoft istovremeno podržava i jednu inicijativu, koja - prije svega - na razini vlada intenzivno lobira protiv uporabe open-source softvera.

"Initiative for Software Choice" je bez prevelike i očito nepoželjne medijske buke pokrenuta u svibnju o.g. Vodeću riječ u toj novostvorenoj alijansi prema pisanju američkih medija ima udruga Computer Technology Industry Association (CompTIA), čiji je član - kao najveći proizvođač softvera na svijetu - naravno i Microsoft.

Jedan od predstavnika Inicijative je pojasnio, da se njome prije svega želi naglasiti rastuća zabrinutost slijedom činjenjenice, da sve veći broj vlada i njihovih tijela nabavku softvera promatra isključivo s financijskih gledišta. U trenutku kada je došlo tako daleko, da učinkovitost nekog programa više nije u prvom planu kao kriterij pri odlukama za nabavke novih programa, već samo i isključivo cijena, onda je po mišljenju članova alijanse kucnuo i krajnji čas da se nešto poduzme.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 30.08.2002 3:43:16  Izmjenjeno: 30.08.2002 3:43:16
 Re: Microsoft podržava anti-open-source alijansu
Zasto ne vjerovati da je MS i pokretac toga pokreta!?

Autor Mišljenje
Anonimni majstor
Poslano: 03.04.2004 14:09:52  Izmjenjeno: 03.04.2004 14:09:52
 Re: Microsoft podržava anti-open-source alijansu
Vjerujem da je Veliki brat i pokretać rečenih akcija, posebno pošto su određene zemlje po pučanstvu cca 1/3 zemljine populacije, odlučile prelaz na Velikom bratu mrzak OS. Uostalom o tome možete podrobnoje na http://australianit.news.com.au/articles/0,7204,9166246%5E15841%5E%5Enbv%5E,00.html
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS