Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
26 korisnika je online (11 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 26

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Red Hat : Red Hat 8.0 i službeno predstavljen
Poslao Anonimni majstor on 30.09.2002 14:45:02 (1528 Čitanja)
Red Hat

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

Jesen je vrijeme GNU/Linuxa. Kao i neki drugi distributori posljednjih dana, Red Hat je danas i službeno predstavio svoje najnovije izdanje 8.0...Svestrana distribucija će kupcima raznih profila biti ponuđena u nekoliko inačica, skrojenih već po mjeri dotične ciljne skupine.

Korisnicima je također predstavljena (flash) i - doduše u mnogo čemu nova, ali i - u mnogim linuksaškim krugovima već odavno prijeporna "Bluecurve"-tehnologija.

Radi se o novom obliku osmišljavanja grafičke radne površine operacijskog sustava, čiji je cilj postići veću preglednost i ergonomičnost kroz jednoobraznost različitih korisničkih programa, administratorskih alata i programerskih okruženja u njihovom sučelju i primjeni.

Jednostavnost je izgleda općenito bila geslo i težište pri radu Red Hat-ovih razvijatelja na sastavljanju ovoga izdanja.

Tako se primjerice naglašavaju novozavedene funkcije u prilagođavanju sustava i njegovih službi - uključujući tu i vatrozid, periferne uređaje, rad poslužitelja, Sambu te upravljanje manjim mrežnim sustavima - koje bi - po Red Hat-u - u svemu trebale biti još jednostavnije i lakše za korištenje.

Slika novog izdanja je zaokružena podrškom za UTF-8 (Unicode)-locales, GCC 3.2, glibc 2.2.90, KDE 3.0.3, GNOME 2.0 i Apache 2.0. Zainteresiranima je na uvid stavljen podrobniji popis uvrštenih programa s navedenom inačicom.

Po europskim trgovinama novo izdanje će se pojaviti tek za desetak dana, ali razne ponude širom interneta već sada zaprimaju pred-narudžbe. Inačica Personal (7 CD-a, 30-dnevna predplata na službe Red Hat Network-a te 30-dnevna instalacijska podrška putem interneta) će stajati ca. 375 kn, Professional (9 CD-a, od kojih je jedan disk s uredskim i multimedijskim aplikacijama i jedan administratorski disk te jednim DVD-om, 60-dnevna predplata na službe Red Hat Network-a te 60-dnevna instalacijsko-konfiguracijske podrške putem telefona i interneta) ca. 1.500 kn.

Red Hat je načelno raspoloživ za snimanje s interneta, ali su poslužitelji trenutno vrlo opterećeni.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS