Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
22 korisnika je online (2 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 22

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
SuSE : Suse Firewall on CD 2
Poslao Anonimni majstor on 03.10.2002 12:41:52 (1322 Čitanja)
SuSE

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

SuSE će 15. listopada u okviru priredbe Systems 2002 (na münchenskom velesajmu 14.-18. studenog) tržištu predstaviti i drugu generaciju svog vatrozida za komercijalne korisnike ...Glavna značajka Firewall on CD 2 je njegov sustav uživo, kod kojeg se software ne instalira na čvrstom pogonu, nego se pokreće izravno s kompaktnog diska u tzv. read-only modusu.

Njemačka tvrtka je prema vlastitim tvrdnjama u međuvremenu kod Firewall on CD 2 poboljšala rukovanje i pojednostavila upravljanje, čemu bi posebice trebalo doprinijeti obnovljeno korisničko sučelje. Sustav za upravljanje vatrozidom će od sada omogućavati uspostavu širokopojasnih veza putem grafičkog dijaloga, a slično je oblikovana i funkcija ložiranja, koja uzgred nadgleda mrežni promet.

Vatrozid je inače koncipiran ne samo kao zaštita omrežja ustanove ili poduzeća prema vani, već prema potrebi može poslužiti i za unutrašnja međusobna razgraničenja pojedinih radnih jedinica.

Osim toga, novost je i IPtables-sustav za filtriranje paketa "Statefull Inspection", koji navodno dopušta prilagođavanje sigurnosnog sustava potrebama korisnika a istovremeno je zadužen i za upravljanje korisničkim pravima.

S inačicom 2 će po prvi put biti moguća i konfiguracija virtualnih sučelja u omrežju. Novo izdanje je nadopunjeno i jednim tzv. VPN-modulom (Virtual Private Network), koji bi trebao jamčiti sigurnu komunikaciju pojedinih radnih jedinica putem interneta, bez obzira na njihovu lokaciju. Administrator i ovdje ima slobodu dodjeljivanje korisničkih prava po vlastitom nahođenju, a svakom od VPN-tunela se daju pridružiti zasebne filterske postavke.

SuSE-ov proizvod će se početi prodavati neposredno po njegovom predstavljanju na već spomenutom velesajmu. U paketu će kupci dobiti četiri CD-a, dva tiskana priručnika, 30-dnevnu podršku pri instalaciji i 12-mjesečnu pretplatu na podršku pri održavanju sustava putem SuSE YOU (YaST Online Update). Cijena u trgovinama odnosno kod licenciranih SuSE Linux Business Partnera će iznositi 1430 eura + PDV, dok će se za VPN-modul morati doplatiti još 420 eura +PDV.

Informacije i narudžbe moguće na adresi firewall-presales@suse.de.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS