Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
27 korisnika je online (5 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 27

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : Linux From Scratch 4.0
Poslao Anonimni majstor on 07.10.2002 15:08:19 (1457 Čitanja)
Novosti

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

Distribucije su posljednjih godina bitno pojednostavile instalaciju i rukovanje GNU/Linux-operacijskim sustavom, čime su nesumnjivo privukle mnoge korisnike. Ali i pristupačnost ima svoju cijenu: puritanski nastrojeni linuksaši se tuže, kako se korisnik i sustav na taj način sve više otuđuju.

No za Linux From Scratch - koji je od danas dostupan u svom izdanju 4.0 - malo će tko tako nešto ustvrditi...Kao što već i sâm naziv govori, radi se o GNU/Linuxu-sustavu koji korisnik može proizvoljno i slijedeći iscrpne naputke - dostupne na mrežnim stranicama distribucije - u cijelosti sastaviti sâm. Znalac pri tom ima priliku zaviriti duboko u unutrašnjost Slobodnog operacijskog sustava ali ujedno i oblikovati ga doista i samo prema vlastitim željama.

Tako je primjerice moguće skucati sustave, koji na čvrstom pogonu zauzimaju i manje od 100 MB, a u ekstremnim slučajevima čak i do ispod 8 MB.

Na svojim web-stranicama Linux From Scratch nudi naputke, koji korisnika (doduše na engleskom jeziku) korak-po-korak uvode u tajne građenja vlastitog GNU/Linux-sustava, od particioniranja pa sve do instalacije pojedinih programa.

Knjiga "Linux From Scratch 4.0" u svom digitaliziranom obliku je za besplatno snimanje raspoloživa na stranicama distribucije i brojnim zrcalima.

Ukoliko posjedujete vrlo dobra znanja engleskog jezika i GNU/Linuxa, kao i koliko-toliko brzu vezu s internetom, svakako iskušajte sebe i Linux From Scratch 4.0.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS