Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
18 korisnika je online (5 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 18

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
SuSE : <i>SuSE LINUX</i> 8.1 i <i>ACPI</i>
Poslao Anonimni majstor on 21.10.2002 14:45:29 (1411 Čitanja)
SuSE

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

SuSE Linux 8.1 je prvo distribucijsko izdanje, čija standardno instalirana jezgra sveobuhvatno podržava tzv. Advanced Configuration and Power Interface (ACPI)...To funkcionalno proširenje je moguće zahvaljujući 3 MB velikoj zakrpi, koja je napravljena prijevodom odgovarajućeg kôda sadržanog inače i u Linuxovim jezgrama 2.5.x.

Jedan od glavnih razloga za taj poduhvat je po SuSE-u bila činjenica, da se na tržištu sve češće pojavljuju nova računala samo još s ACPI-om, bez podrške starijih standarda APM i PnP-BIOS. ACPI-sučelje pri tom preuzima ne samo upravljanje napajanjem računalnog sustava energijom, već i svim ostalim očvrsničkim sklopovljem.

Na žalost, postoji i niz računala s neispravnim ACPI-implementacijama. Radi se većinom o onim sustavima, koji podržavaju sva tri spomenuta standarda. Na takvim strojevima SuSE-ova instalacijska jezgra može ostati visiti već pri samom podizanju sustava ili pak ne prepoznaje neke od ugrađenih PCI-kartica. SuSE procjenjuje, kako je riječ o možda pet posto takvih računala.

Korisnici, koji se suoče s takvim problemima si mogu pomoći tako, što će pri podizanju sustava odabrati postavke za podizanje, kojima će isključiti jezgrinu ACPI-podršku.

Podrobnije informacije u svezi s tim je moguće pronaći na domaćim stranicama distribucije.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS