Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
17 korisnika je online (6 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 17

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : <i>GNU/Linux</i> i <i>.NET</i> potiskuju <i>HP-UX</i>, <i>Solaris</i> i <i>AIX</
Poslao Anonimni majstor on 28.10.2002 17:59:06 (1498 Čitanja)
Novosti

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

GNU/Linuxovi poslužiteljski sustavi i .NET poslužitelji će HP-ovim, Sun-ovim i IBM-ovim komercijalnim UNIX-derivatima do godine 2009. oduzeti značajne tržišne udjele...Do takvog je zaključka došla jedna od vodećih europskih IT-analitičkih kuća, britanski Butler Group u svojoj aktualnoj studiji Server Operating Systems - Winners & Losers in the Open/Proprietary OS Market, koja je upravo predstavljena.

Za svoj izvještaj su analitičari pod povećalom pomno proučili jedanaest trenutno najzastupljenijih poslužiteljskih operacijskih sustava.

Oni pored ostalog predviđaju, da će u svojim poduzećima za IT-pitanja nadležni manageri vremenom sve više paziti na troškove i brinuti se za infrastrukturalnu jednoobraznost.

Kratkoročno, dakle do 2004.g., će naglo rasti broj GNU/Linuxovih datotečnih i printerskih poslužitelja, koji će u prvom redu doći na mjesto NT-sustava. Vjeruje se, da će za to vrijeme tri sustava, naime HP-UX, IBM AIX te Solaris i dalje prevladavati na polju vrhunskih tzv. High-end sustava.

No, između 2005. i 2008. će se tržište poslužiteljskih operacijskih sustava konsolidirati, a u tom periodu će većinu UNIX- ali i Windows-poslužitelja zamijenjivati GNU/Linux.

.NET i GNU/Linux bi dugoročno gledano, prema predviđanjima spomenute studije, bili dobitnici i prevladavajući na tržištu.

Studija Server Operating Systems Report bi se tijekom narednih nekoliko tjedana trebala sa svojih 292 stranice naći u prodaji po cijeni od 1.250 ? (skoro 15.000 kn).

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS