Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
13 korisnika je online (7 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 13

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Novosti : Započeo <i>LinuxWorld Expo 2002</i>
Poslao Anonimni majstor on 29.10.2002 14:36:20 (1802 Čitanja)
Novosti

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

Danas je treću godinu za redom u Frankfurtu započeo trodnevni LinuxWorld Conference & Expo...

LinuxWorld Conference & Expo je po riječima organizatora europska tematsko-informativna priredba, namijenjena u prvom redu dužnostnicima odgovornim na području informativne tehnologije kao i informatičarima s užom GNU/Linux-specijalizacijom.

U ova tri dana će na sajmu nastupiti stotinjak poduzeća, koja će zainteresirane iscrpno informirati o mogućnostima i načinima primjene GNU/Linuxa i OpenSource-softvera u gospodarstvu te državnoj i javnoj upravi, s posebnim težištem na aspektima što većeg smanjivanja njihovih izdataka primjenom OpenSource rješenja.

Da bi mogli nazočiti priredbama sajma, prošle je godine u Frankfurt na Majni doputovalo više od trinaest tisuća sudionika iz cijele Njemačke i drugih europskih zemalja.

Ako je pak suditi po zastupljenosti i trenutnim perspektivama GNU/Linuxa u ovdašnjim ustanovama i (nerijetko bankrotnim) poduzećima, vjerojatno se među tolikim tisućama posjetitelja sajma ni ove godine neće baš prečesto čuti hrvatska riječ.

Ili je možda naša Domovina ― sudeći po neshvatljivo lakomislenoj rastrošnosti državnih i lokalnih činovnika (od kojih lijep broj niti je čuo, niti želi čuti za nekakav GNU/Linux) ― doista već toliko bogata a gospodarstvo snažno i napredno, da su priredbe takve vrste samo uludo trošenje vremena?

U Franfurtu neka dangube drugi, a mi budimo sretni što smo u situaciji, da naše vlasti umjesto vremena ― bez imalo muke i napornog razmišljanja ali utoliko više hrabrosti ― mogu rasipati ne male svote novca poreznih obveznika na skupocjena proprijetetna rješenja u sred Zagreba.

Inače ulaznice za LinuxWorld Expo ― sretne li slučajnosti! ― ujedno omogućavaju i besplatnu posjetu istovremeno se održavajućem European Banking Technology Fair-u.

Pa tko voli nek' izvoli: Linux ili krediti, pitanje je sad'...!


©2002. Dominko Aždajić
Nositelj svekolikih prava i odgovornosti glede sadržaja ovog priloga je isključivo podpisani autor.
Iznesene tvrdnje i/ili nazori ne predstavljaju nužno i stajališta Udruge i njenih članova.

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS