Požar uništio <i>Debian</i>ov poslužitelj

Nadnevak 21.11.2002 21:30:16 | Tema: Debian

Odobrio: domazd. Napisao: domazd.

U požaru koji je jučer uništio prostor za smještaj računalnih poslužitelja Sveučilišta Twente u nizozemskom Enschedeu je ― pored ostalog ― izgorio i jedan od važnijih poslužitelja projekta Debian...


Požar je izbio oko osam sati ujutro u računalnom centru Sveučilišta a brzo se proširio i na okolne prostorije. U požaru nitko nije ozlijeđen a za Sveučilište nastalu materijalnu štetu rektor Frans van Vught cijeni između 40 i 60 milijuna €.

U potpuno izgorjelim prostorijama je bio smješten i Debianov poslužitelj (satie) zadužen za security, non-us, nm i qa, tako da su dotične usluge bile privremeno nedostupne tijekom dana. Same sigurnosne obavijesti su i dalje raspoložive na www.debian.org/security.

Sreća u nesreći, pa je slučajno u susjednoj zgradi već u završnoj fazi pripreme predhodno bio posve novi prostor za smještaj poslužitelja, tako da je zastoj u poslužiteljskom prometu već danas mogao biti uglavnom odklonjen puštanjem u rad prvih zamjenskih strojeva. Debianove usluge su premještene na drugi poslužitelj, u Amsterdamu, i većina bitnih sadržaja je ponovo dostupna.

O događanjima u Eschedeu svjedoče i arhivske snimke lokalnog Web-Cama.

(manje izmjene --joy)Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1034