Skupština (H)ULK-a 20.12.2002.

Nadnevak 23.12.2002 0:06:46 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: zlodi. Napisao: zlodi.
U petak 20. prosinca 2002. u 18 sati na FER-u je održana godišnja skupština Udruge Linux korisnika (poznatije pod nazivom HULK). Skupštini je prisustvovalo 27 članova i simpatizera udruge. Skoro tri sata trebalo je za obradu 6 točaka dnevnoga reda.
  1. O aktivnostima udruge u protekloj godini govorili su Ivan Guštin i Vlatko Košturjak. Od spomenutih aktivnosti vrijedi izdvojiti HRID (Linux distribucija namijenjena školama) te niz predavanja na stručnim skupovima (KOM 2001, CLUC 2002, Oracle Linux Day, Case 2002, CUC 2002, KOM 2002).
  2. Financijsko izvješće bilo je kratko: sredstva naslijeđena iz prošle godine (16252,92 kn) su utrošena na financiranje izrade HRID cd medija (preko 1000 komada). Uplaćeno je i 5 članarina ali ta sredstva nisu utrošena. Konačni saldo na računu na kraju ove godine je 735,23 kn.
  3. U planu za slijedeću godinu spomenuti su: promjena programskog rješenja na kojem se "vrti" portal, CLUC 2003., LPI program, novi sadržaji na portalu (od Nove godine: jobs.linux.hr i hulk.linux.hr) te prijevod Open Office paketa. Za koordinatora prijevoda OO-a izabran je Denis Lacković i odlučeno je da će se ići na profesionalni prijevod.
  4. Zbrka oko članarine riješena je na slijedeći način: članarina je 120 kn a podupirajuće članstvo bez plaćanja članarine moći će zaraditi članovi koji se angažiraju na poslovima koje će organizirati udruga. Raspored tih poslova i njihovo izvršenje biti će javno dostupno svim zainteresiranima preko nove mrežne aplikacije na portalu.
  5. Donesena je odluka o učlanjenju u HIZ na godinu dana poslije kojih će se na skupštini odlučivati o daljnjem statusu u HIZ-u. Izvršni odbor je ovlašten da uz obaveznu elektronsku diskusiju u trajanju od 7 dana može odlučiti o učlanjenju ili izlasku iz neke udruge.
  6. Pod točkom razno vodile su se diskusije o programskom rješenju za portal. Aljoša Mohorović je predložio da se sve napiše iz početka ali o tome nije donešena nikakva konkretna odluka. Za LPI program inicijativu je dao Ivan Guštin a Kristijan Zimmer je na sebe prihvatio obvezu da istraži mogućnost njegovog ostvarenja. Dobrica Pavlinušić donirao je novo računalo za griffina a Josip Rodin je stroj pojačao s memorijom. Spomenuta su i dva poduzeća koja su spremna ustupiti svoje prostorije i računala za rad i akcije koje bi organizirala udruga.
Skupština bi trajala i duže od navedenog vremena jer je rasprava bila zanimljiva i konstruktivna ali bijela vijećnica se morala isprazniti pa su se skupštinari teška srca rastali.

Kompletan zapisnik kao i cjelokupno financijsko izvješće objavit će se na obnovljenim stranicama udruge poslije novogodišnjih praznika.Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1098