Maratonsko prevodjenje KDE-a u Zagrebu: 07. i 08.06.2003.

Nadnevak 28.05.2003 16:18:10 | Tema: Hrvatska Udruga Linux Korisnika

Odobrio: kost. Napisao: kost.
Hrvatska Udruga Linux Korisnika (HULK) u suradnji sa Multimedijalnim Institutom iz Zagreba organizira maratonsko prevodjenje Linux sucelja KDE. Maratonsko prevodjenje ce se odrzati u prostorijama Medialaba, Svacicev trg 1 u Zagrebu 7 i 8. lipnja 2003. s pocetkom u 10h.
Pozvani su svi zainteresirani koji zele pomoci u razvoju Linuxa, a dobro barataju engleskim i hrvatskim jezikom. Poznavanje tehnike prevodjenja nije nuzna jer ce biti prezentirana pri pocetku samog maratona. Kako ce na maratonu biti i razni drugi dogadjaji vezani uz open source, pozvani i svi ostali koji nisu zainteresirani za prevodjenje. No, njihova ulaznica ce biti nekakav oblike hrane ili tekucine za prevoditelje Sponzori ovog dogadjaja su takodjer vise nego dobro dosli (ako zelite postati sponzor - kontaktirajte nas na dolje navedene telefone ili e-mail adrese!).

U Subotu navecer biti ce i projekcija dokumentarnog filma "RevolutionOS" od cijeg smo rezisera dobili dozvolu za javno prikazivanje. Inace, pripremaju se i ostala iznenadjenja za sudionike maratona stoga vam preporucamo da svakako planirate doci!

Takodjer, bilo bi iznimno dobro da ukoliko posjedujete vlastiti laptop (bio on Linux, Windows ili BSD baziran) da ga ponesete na dogadjaj kako bi imali sto vise racunala namijenjenih za prevodjenje, te za sam tijek eventa. Prevoditi ce se KDE sucelje, ali ako bude bilo mnogo zainteresiranih mozda se i zapocne sa prijevodom GNOME sucelja.

Ukoliko ste izvan Zagreba tj. ako vam je potreban smjestaj slobodno nam se obratite(na dolje navedene kontakte) kako bi vam mogli osigurati boravak u Zagrebu.

Preporucili bismo vam da najavite svoj dolazak (ali i ako trebate bilo koju informacije) na e-mail maraton2003@linux.hr ili na brojeve telefona 091-596-7215 (Denis) ili 091-50-22-555 (Kost).Ovaj članak dolazi sa HULK
http://www.linux.hr

URL priče je:
http://www.linux.hr/article.php?storyid=1268